Kurban Bayramı'nda, başta Turk Kızılayı olmak uzere ceşitli sivil toplum kuruluşları, on binlerce kurban hissesini dunyanın dort bir yanındaki ihtiyac sahiplerine ulaştırdı.
Turkiye'deki yardım kuruluşları, Kurban Bayramı'nda on binlerce kurban hissesini dunyanın farklı ulkelerindeki ihtiyac sahiplerine ulaştırdı.
Kurban etinin yanı sıra, kumanya dağıtımı da yapan dernekler, hediye ettikleri bayramlık kıyafetlerle yetimlerin de yuzunu guldurdu.
AA muhabirinin derlediği bilgilere gore, Turk Kızılayı, bu yıl Kurban Bayramı'nda 80 bin hisse kurban kesimi gercekleştirdi.
DİYANET VAKFI
Turkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kurban Programı kapsamında 239 bin 414 hisse kurban keserek ihtiyac sahiplerine dağıttı.
TDV hisse vekaletlerinde gecen yıla gore yuzde 33'luk bir talep artışı olurken, bu oran 59 bin 379 hisseye denk geldi.
TDV gonulluleri, 130 ulkedeki kurban kesimlerine refakat ederken, Turk Kızılayı'yla beraber bircok ulkede kurban faaliyetleri gercekleştirdi.
İHH 89 ULKEDE YARDIMA KOŞTU
İnsan Hak ve Hurriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, bu yıl 43 bin 155 hisse kurban kesti. Yurt ici ve yurt dışında kurban faaliyetleri yuruten İHH, 5 kıtadaki 89 ulkede bu yılki faaliyetini icra etti.
İHH, 43 bin 155 hisse kurbanı yaklaşık 2 milyona yakın ihtiyac sahibine ulaştırırken, 34 bin 719 yetim cocuğa bayramlık hediye etti.
Ağırlıklı olarak kriz ve savaş bolgelerinde kurban faaliyetinde bulunan İHH, cami, mescit, su kuyuları, eğitim merkezleri, meslek edindirme kursları, sağlık calışmaları, yetimhane binaları gibi hizmet alanlarının oluşturulması icin de calışmalarını surduruyor.
MİRASIMIZ DERNEĞİ KUDUS'TE
Resmi izinle sadece Kudus ve cevresinde faaliyet gosteren tek dernek olan Mirasımız Derneği ise bu yıl Kurban Bayramı'nda 5 bin 300 aileye kurban eti dağıttı.
Dernek ayrıca maddi durumu yetersiz olan 400 aileye kumanya, 850 cocuğa da bayramlık yardımında bulundu.
SADAKATAŞI DERNEĞİ
Sadakataşı Derneği, "2016 Kurban Organizasyonu" cercevesinde başta Turkiye olmak uzere Afrika'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Balkanlara, Orta Asya'dan Kafkasya'ya 26 ulkede Kurban Bayramı organizasyonunu gercekleştirdi ve 4 bin 500 hisse kurbanın kesimini ve dağıtımını tamamladı.
Kesimlerin hemen ardından hisseler pay edilerek bolgede bulunan ihtiyac sahiplerine ulaştırıldı. Kurban organizasyonu kapsamında dağıtılan kurban hisselerinden yaklaşık 220 bin kişi faydalandı.
Kaynak: AA
İslam ve İhsan