Ulkesindeki ic savaş nedeniyle Turkiye'ye sığınan eczacı Hamso, Gaziantep'te oğrencilerin geleceği icin gonullu eğitim veriyor.
İc savaştan once Halep'te eczacılık yapan 26 yaşındaki Nur Hamso, ic savaşın başlamasının ardından tum mal varlığını ulkesinde bırakıp Turkiye'ye sığındı.

Gaziantep'e gelen ve Buyukşehir Belediyesi bunyesindeki Ensar Toplum Merkezi'nde gonullu oğretmenlik yapmaya başlayan Hamso, Turk cocuklarına Kur'an-ı Kerim ve Arapca dersi veriyor, Suriyeli ilkokul cağındaki oğrencileri yetiştiriyor.
SURİYE'DE KALMAYA DAYANAMADIK

Ulkesine doneceği gunun ozlemiyle yaşayan Hamso, Gaziantep'e gelmeden once Suriye'nin Halep kentinde eczacı olarak calıştığını belirtti.

Suriye'de savaş başladıktan sonra kentte kalmayı duşunduğunu ancak cok zorluklar yaşadığını dile getiren Hamso, "Varil bombaları ve fuzeler cok fazla geliyordu. Halep'te maddi durumumuz cok iyiydi. Savaş başladıktan sonra kimsenin maddi durumu kalmadı. Kalmaya dayanamadık. O donemde anne ve babam ile kardeşlerimi kaybettim. Bir sure Suriye'de kaldıktan sonra ailemin Turkiye'de olduğunu oğrenince kucuk kardeşimle birlikte Gaziantep'e geldim." dedi.
COCUKLARIN GELECEĞİ KAYBOLMASIN DİYE GONULLU OĞRETMEN OLDUM

Hamso, kente geldikten bir sure sonra Ensar Toplum Merkezi'nde gonullu oğretmenlik yapmaya başladığını ifade ederek şoyle konuştu:

"Benim geleceğim kayboldu ama buradaki cocukların geleceği kaybolmasın diye gonullu oğretmen oldum. Onların geleceği kaybolursa cok kotu olur. Buradaki Suriyeli cocuklar bir savaş ortamından buraya geldiler. Burada daha guzel imkanlarda yaşıyorlar. Okulları ve evleri burada. Buradaki oğrencilerimden biri yanıma gelip 'Annemi kaybettim' diyor. Biz de onlara elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. İnşallah Suriye'ye donmeyi duşunuyorum ama burada kaldığımız surece zamanımızı heder etmek istemiyorum. Bu oğrencileri yetiştirmeliyiz. Her şeyin bilincinde olmalarını istiyoruz. Burada bu imkanları bize sağlayan Turkiye'ye, Buyukşehir Belediyesine ve Ensar Toplum Merkezi'ne cok teşekkur ediyorum."

Kaynak: AA
İslam ve İhsan