Diyanet İşleri Başkanlığı, yaklaşık 100 ulkeden gelen binlerce oğrenciye ilahiyat, imam hatip ve Kur'an eğitimi veriyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Turkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) aracılığıyla 100'e yakın ulkeden gelen binlerce oğrenciye ilahiyat ve imam hatip eğitimi verirken, yurt dışında da binlerce oğrenciye dini eğitimi verilmesini sağlıyor.
2012'de konuk oğrenciler ve gorevlilere İhtisas Eğitim Projesi kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı ile Turkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle uygulamaya koyulan eğitim devam ediyor.
Bu kapsamda halen İstanbul, Konya, Kayseri ve Kocaeli Dini Yuksek İhtisas Merkezlerinde 88 oğrenci kursa devam ediyor. Bugune kadar Kazakistan, Kırgızistan, Gurcistan, Moğolistan, Cin-Uygur, Bulgaristan, Kosova ve KKTC'den gelen oğrencilerden 2015 ve 2016 yıllarında toplam 32 kursiyer mezun oldu.
Mezun olan ve tamamına yakını ulkelerine donen bu oğrenciler, memleketlerinde dini idareler ve eğitim kurumları tarafından istihdam edildi.
Ayrıca soydaş ve dindaşları bulunduğu ulkelerdeki dini idarelerin taleplerine binaen, konuk din gorevlileri mesleki bilgilerinin geliştirilmesi amacıyla, başkanlık eğitim merkezlerinde hizmet ici eğitim kurslarına alındı.
Bu kapsamda 2015-2016 yıllarında Moğolistan, Kazakistan, Afganistan, Irak, Rusya ve Bulgaristan'dan gelen 170 din gorevlisi icin Bursa ve Ankara Eğitim Merkezlerinde hizmet ici eğitim kursu gercekleştirildi.
Kaynak: AA
İslam ve İhsan