Hudayi Vakfı'nın partner kuruluşu AL-İHYAA derneği aracılığı ile Sudan'da gercekleştirmiş olduğu yardımlar...Hudayi Vakfı'nın Sudan ’da bulunan partner kuruluş AL-İHYAA derneği aracılığıyla son uc ayda hayata gecirilen projeler.
Bu projelerden bazıları şu şekilde:
100 Oğrencinin eğitim gorduğu Sahafe Kuran Kursu ’nda binasında tadilat gercekleştirildi. Ek yatakhane yapıldı. Talebelerin ihtiyacları karşılandı.Turkiye ’deki hayırsever kardeşlerimizin bağışladığı 75 hisse adak ve nafile kurban kesilerek yetimhanemize ve ihtiyac sahiplerine dağıtıldı.Vakfın daha once actığı bazı su kuyuları tamir edilerek tekrar kullanıma sunuldu.Misyonerlerin yoğun calıştığı Veddulbeşir bolgesinde 100 oğrenciye yonelik yaz Kuran Kursu calışması başlatıldı.Haşabe Nur-u Osmaniye Eğitim Kulliyesinde 100 orgun 100 yaygın olmak uzere 200 oğrenciye yonelik yaz Kuran Kursu başlatıldı.Sene icinde yaygın eğitim halkalarında eğitim alan 1.000 talebeye piknik organizasyonu yapıldı.Hartum ve Kuran-ı Kerim Universitelerinde Erkam Kitap Standı acılarak Hudayi Vakfı Şeref Başkanı Osman Nuri Topbaş Hocaefendi ’nin eserleri ve vakfın calışmaları universite oğrencilerine tanıtıldı.İhya Şebnem Bayan Kultur Merkezi yeni binasında hizmet vermeye başladı.
Kaynak:
İslam ve İhsan