Hudayi Vakfı, bağışcılarının da destekleriyle “ARAKAN” başlığıyla topladığı yardımları Bangladeş ’teki kamplarda bulunan Arakanlı muslumanlara ulaştırıyor.Myanmar hukumetinin ve bolgedeki Budist cetelerin baskılarıyla 2012 yılından sonra şiddet olaylarının ve soykırımın tekrar başladığı Arakan eyaletinde, evleri yakılan yuzlerce musluman acımasızca katledildi.
25 Ağustos'tan bu yana Myanmar ’daki zulumden kacarak Bangladeş ’e sığınan Arakanlı Muslumanların sayısı da 500 bini gecti. Dunyanın gozleri onunde yapılan etnik temizlikten canlarını kurtarabilmek icin ormanlara ve Bangladeş sınırındaki kamplara sığınmak zorunda kalan Rohingyalı Muslumanlar, etraftan topladıkları malzemelerle yaptıkları ilkel cadırlarda yağmur ve suyun icinde aclıkla ve salgın hastalıklarla yaşam mucadelesi veriyor.
Yıl icerisinde ve kurban bayramı doneminde Arakanlı sığınmacılar icin insani yardım projelerini hayata geciren Hudayi Vakfı, saldırıların tekrar başlamasıyla birlikte "Şiddet ve Soykırıma Maruz Kalan Arakan ’a Sahip Cık!” cağrısıyla yardım seferberliği başlattı.
Toplanan yardımlarla bolgeye giden Hudayi Vakfı, İnsani Yardımdan Sorumlu Genel Mudur Yardımcısı Serdar Eryılmaz'ın koordinatorluğunde Bangladeş ’in Shamlapur, Balukhali, Kutupalong, Palangkhali, Gailmara, Leda bolgelerinde kurulan kamplarda gıda ve temizlik maddelerinden oluşan acil insani yardım paketlerini dağıttı.
Hudayi Vakfı aracılığı ile Arakan ’daki katliamdan kacan multecilere bağış yapmak icin:
Kısa mesaj yoluyla yardım icin: 4832 ’ye ARAKAN yazıp kısa mesaj gondererek 15 TL bağışta bulunabilirsiniz.
Ayrıca aşağıdaki linki tıklayarak Arakan ’a online bağış ile destek olabilirsiniz.
ONLİNE BAĞIŞ YAPMAK İCİN TIKLAYINIZ
IBAN ve Hesap numaraları uzerinden bağış icin:
HESAP NUMARALARI İCİN TIKLAYINIZ
İLETİŞİM
Aziz Mahmûd Hudayi Vakfı İnsani Yardım – Tel: 0216 428 39 60 DÂhili: 250
E-mail: [email protected]
İslam ve İhsan