Sağlık Mensupları Dayanışma, Toplum Sağlığı ve Cevreyi Koruma Derneği (Sağlık-Der), Suriye'deki ic savaşta babalarını kaybeden cocukların barınması icin Kilis'te yetim evi kurdu.
Dernek Genel Başkanı Kasım Sezen, Ekrem Cetin Mahallesi'ndeki Halime Sadiye Yetim Evinin acılışı oncesi gazetecilere yaptığı acıklamada, Sağlık-Der'in eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın himayesinde kurulan Turkiye'nin en buyuk sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu soyledi.

Suriye'deki ic savaştan en cok kadın ve cocuklarını etkilendiğini dile getiren Sezen, cocuklara ve genclere umit olmak istediklerini ifade etti.

Şanlıurfa, Hatay ve Kilis ’teki yetim cocuklarla ilgili faaliyetler yuruttuklerini belirten Sezen, şoyle konuştu:

"Bugun biz cok hayırlı bir işe vesile oluyoruz. Gercekten yanı başımızda bir dram var. Bu dramdan etkilenmemek, bu yetim cocuklardan etkilenmemek mumkun değil. Hepsinin gozunde bir heyecan var. Hepsi guzel bir dunyaya yelken acmak istiyor. Biz inşallah cocukların ve genclerin umidi olmak ve ellerinden tutmak istiyoruz. İnşallah bugun acacağımız binada yaklaşık 10 aile ve 50'ye yakın cocuğumuz ile dul hanımlar burada kalacaklar."

Yaklaşık 1,5 ay sonra İstanbul'da Dunya İslam Sağlık Birliğinin kongresinin yapılacağını aktaran Sezen, "Dunyada yaklaşık 65 ulkede 110 sivil toplum kuruluşu ile beraber Dunya İslam Sağlık Birliğini kurduk. Bendeniz bu birliğin genel sekreteri olarak secildim. İstanbul'da kongresi yapılacak. Butun dunyadaki mazlumların sesi olan bu birlik, inşallah butun dunyaya bir mesaj verecek. Bugun sadece Suriye değil Irak, Arakan ve dunyanın her tarafında felaketler var. Savaşlar ve depremler oluyor, biz de her tarafa yetişmeye calışıyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından acılışı yapılan yetim evindeki daireleri gezen Sezen ve beraberindekiler, cocuklarla sohbet etti.
Kaynak: AA
İslam ve İhsan