Nevşehir'de gorme engelli olmasına rağmen cocukluk doneminde 3 yıllık calışmayla hafız olan Mahmut Kemikkıran, Kur'an-ı Kerim'i oğrencilerine ezberletiyor. .
Nevşehir'de doğumundan 6 ay sonra gorme kabiliyetini yitiren Mahmut Kemikkıran, dinleyerek ezberlediği Kur ’an-ı Kerim ’i şimdi başkalarına oğretiyor.
Ateşli havale nedeniyle gorme kabiliyetini kaybeden Kemikkıran, cocukluk doneminde Kur'an-ı Kerim okumayı oğrendi ve daha sonra kendisi gibi gorme engelli hocasından aldığı derslerle hafız oldu.
Hayatını Kur'an eğitimine adayan Kemikkıran, oğrencilerine hafızlık eğitimi veriyor.
Başarısının sırrını hayatla barışık yaşamasına bağlayan Kemikkıran, AA muhabirine yaptığı acıklamada, azmin onunde tum engellerin yıkıldığını dile getirdi.
5 yaşından itibaren dedesinin sesinden dinleyerek Kur'an-ı Kerim'den bazı sureleri oğrendiğini aktaran Kemikkıran, 9 yaşından itibaren de kendisi gibi gorme engelli bir hafız olan hocası Ahmet Bilgic ’ten ezber dersleri almaya başladığını soyledi.
3 YILDA KUR'ÂN-I KERİM'İ EZBERLEDİM
Evine yakın bir camide 33 yıl boyunca fahri imamlık yaptığını dile getiren Kemikkıran, şoyle dedi:
"Gozlerim gormediği icin dinleyerek 3 yılda Kur ’an-ı Kerim ’i ezberledim. Bana ayet ayet okunuyordu bende bunları tek tek ezberleyip bir sonraki sayfaya geciyordum. Hafızlık eğitimini tamamladıktan sonra, mahallemizde bulunan camide 33 yıl boyunca fahri olarak imamlık yaptım. 2009 yılından itibaren de kendimi eğitim calışmalarına adadım ve hafız yetiştirmeye başladım."
Kaynak: AA
İslam ve İhsan