Marmara Universitesi İlahiyat Fakultesi Hamle Kulubu uyeleri, Turk ve Suriyeli cocuklar arasında ensar ve muhacir kardeşliği oluşturmak adına "Umut Ağacı" projesini hayata geciriyorlar.Marmara Universitesi İlahiyat Fakultesi'nde okuyan oğrenciler Hamle Duşunce ve Fikir Topluluğu'nun başlattığı "Umut Ağacı" projesi ile Suriyeli cocuklara yardım ediyorlar.

Turkiyeli ve Suriyeli cocuklar arasında ensar ve muhacir kardeşliği oluşturmak adına başlattıkları bu gonulluluk hareketinin hem Marmara İlahiyat'ta hem de başka universitelerde yayılmasını umut ediyorlar.

HAMLE KULUBU SURİYELİLER'E NASIL YARDIM EDİYOR?

Hamle Kulubu oğrencileri Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) aracılığıyla Suriyeli mendil satan, maddi durumu kotu olan veya yakınlarını kaybetmiş cocukları tespit ediyor ve daha sonra o cocuklarla vakit gecirip onları en cok mutlu edecek oyuncakları oğreniyor. Bunları daha sonra universitede hazırladıkları umut ağacına asıyorlar. İnsanlar gelip o ağactan cocukların isteklerini oğreniyorlar. Dileyenler oyuncağın maliyetini karşılıyor, dileyenler oyuncağı temin edip bize ulaştırıyor ya da dileyenler de serbest bağış yapıyorlar.

Toplanan yardımlarla Suriyeli cocukların istedikleri oyuncaklar alınıyor ve onlara ulaştırılıyor. Bu hediye verme kısmını da kendi yaşlarındaki Turk cocuklar aracılığıyla yapıyorlar. Daha sonra da temsili bir ensar muhacir kardeşleştirmesi yapıp bunu hazırladıkları panoya asıyorlar. Halil 7 yaşında Halepli, İbrahim 7 Yaşında Konyalı gibi...

NEDEN BOYLE BİR PROJE YAPTILAR?

"Her gun yuzlerce Suriyeli kardeşimizi perişan halde goruyoruz ve bu bizi gercekten cok uzuyor ama ondan daha da vahim olanı halkımızın bu konudaki duyarsızlığı" diyor Hamle Kulubu uyeleri ve şoyle anlatmaya devam ediyorlar:

"Benim başıma boyle bir şey gelse ne yaparım diye duşunmeden "niye geldiler ulkelerine gitsinler" diyebiliyor bazıları. Kimileri ucuza calıştırıp hor gorebiliyor parasını vermeyip kovabiliyor, Suriyeli cocukları linc edebiliyor. Bu tablolar bize ait olmamalı. Hic kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Aksine iman iddiamızın gereği olarak kol kanat germemiz gerekiyor. Bu konuda insanlarda bir farkındalık oluşturma ve Suriyeli kardeşlerimize de moral olabilmek adına boyle bir proje yaptık."

Hamle Duşunce ve Fikir Topluluğu'nun facebook sayfası icin tıklayınız
İslam ve İhsan