ZÂriyÂt Suresi 29. ayeti ne anlatıyor? ZÂriyÂt Suresi 29. ayetinin meali, Arapcası, anlamı ve tefsiri...ZÂriyÂt Suresi 29. Ayetinin Arapcası:فَاَقْبَلَتِ امْرَاَتُهُ ف۪ي صَرَّةٍ فَصَكَّتْ وَجْهَهَا وَقَالَتْ عَجُوزٌ عَق۪يمٌ
ZÂriyÂt Suresi 29. Ayetinin Meali (Anlamı):Bunun uzerine konuşmalara kulak misÂfiri olan İbrÂhim ’in hanımı, cığlık atarak geldi. Taaccupten yuzune vurup: “Ben şimdiye kadar hic cocuk doğurmamış bir koca karıyım! Benim nerden cocuğum olacak?” diyordu.
ZÂriyÂt Suresi 29. Ayetinin Tefsiri:SÂre, meleklerin konuşmalarından mujdeyi işitince utandı, odasına gitmek icini yuzunu dondu. “Â...” diye icini cekerek bir cığlık kopardı da elini yuzune carptı. “İhtiyarlamış, bununla birlikte gencliğinde bile doğurmamış kısır bir koca karı hic cocuk mu doğurur?” diyerek hayretini dile getirdi. Nitekim Hûd sûresinde: “Vay başıma gelene! Ben ihtiyar bir kadın, şu kocam da ihtiyar bir adamken, bu halimle cocuk mu doğuracağım? Doğrusu bu, gercekten şaşılacak bir şey!” (Hûd 11/72) dediği haber verilir. Halbuki melekler bu mujdeyi kendilerinden değil, Allah ’ın bir emri olarak vermişlerdi. Hukum ve hikmet sahibi olan Allah TeÂlÂ, murad edince neler olmaz ki!...
Yine de Hz. İbrÂhim ’in talebi uzerine melekler gelişlerinin asıl sebebini acıkladılar:ZÂriyÂt Suresi tefsiri icin tıklayınız...
Kaynak: Omer Celik Tefsiri
ZÂriyÂt Suresi 29. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler icin tıklayınız...
İslam ve İhsan