Yusuf Suresi 83. ayeti ne anlatıyor? Yusuf Suresi 83. ayetinin meali, Arapcası, anlamı ve tefsiri...Yusuf Suresi 83. Ayetinin Arapcası:قَالَ بَلْ سَوَّلَتْ لَكُمْ اَنْفُسُكُمْ اَمْرًاۜ فَصَبْرٌ جَم۪يلٌۜ عَسَى اللّٰهُ اَنْ يَأْتِيَن۪ي بِهِمْ جَم۪يعًاۜ اِنَّهُ هُوَ الْعَل۪يمُ الْحَك۪يمُ
Yusuf Suresi 83. Ayetinin Meali (Anlamı):YÂkub: “Hayır! Belli ki, nefisleriniz sizi aldatıp, boyle kotu bir işe suruklemiş. Artık bana duşen, en guzel şekilde sabretmektir. Oyle umuyorum ki Allah, onların hepsini bana geri getirecektir. Cunku O, her şeyi hakkiyle bilen, her işi ve hukmu hikmetli ve sağlam olandır” dedi.
Yusuf Suresi 83. Ayetinin Tefsiri:YÂkub (a.s.) ’ın oğulları, daha once Yûsuf ’la ilgili kurdukları tuzak sebebiyle babalarının kendilerine olan guvenini iyiden iyiye sarsmışlardı. Bunyamin ’i yanlarında goturmek icin izin vermesini istediklerinde Hz. YÂkub ’un onlara soylediği sozler ve onlardan ısrarla kesin soz alma teşebbusleri, bunun acık bir ifadesiydi. Sa‘di ’nin dediği gibi: “Yalan soylemek kalıcı darbeye benzer. Yarası iyileşse de izi kalır. Baksana, Yûsuf ’un kardeşleri yalanla meşhur olduklarından, doğru soylediklerinde bile onlara itimat kalmamıştır.” Bu sebeple, onlar, bu kez gercekten doğru soylemelerine rağmen, yine de babaları onlara inanmamış, daha once dediği gibi “Hayır! Belli ki, nefisleriniz sizi aldatıp, boyle kotu bir işe suruklemiş” (Yûsuf 12/83) serzenişinde bulunmuştu. Fakat gonlunde, bir gun Allah TeÂl ’nın hepsini; Yûsuf ’u, Bunyamin ’i ve babasından utancından Mısır ’da kalan buyuk ağabeylerini kendisine geri ulaştıracağına olan umidi kaybolmamıştı. O gunu hasretle bekliyordu. Fakat icindeki yangın tum haşmetiyle gonlunu yakıp kavurarak derinlere doğru ilerliyordu:
Yusuf Suresi tefsiri icin tıklayınız...
Kaynak: Omer Celik Tefsiri
Yusuf Suresi 83. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler icin tıklayınız...
İslam ve İhsan