Hûd Suresi 78. ayeti ne anlatıyor? Hûd Suresi 78. ayetinin meali, Arapcası, anlamı ve tefsiri...Hûd Suresi 78. Ayetinin Arapcası:وَجَٓاءَهُ قَوْمُهُ يُهْرَعُونَ اِلَيْهِ وَمِنْ قَبْلُ كَانُوا يَعْمَلُونَ السَّيِّـَٔاتِۜ قَالَ يَا قَوْمِ هٰٓؤُ۬لَٓاءِ بَنَات۪ي هُنَّ اَطْهَرُ لَكُمْ فَاتَّقُوا اللّٰهَ وَلَا تُخْزُونِ ف۪ي ضَيْف۪يۜ اَلَيْسَ مِنْكُمْ رَجُلٌ رَش۪يدٌ
Hûd Suresi 78. Ayetinin Meali (Anlamı)aha onceden de o cirkin işleri yapmaya alışık olan kavmi koşarak, itişe kakışa Lût ’un yanına geldiler. Lût onlara: “Ey kavmim! İşte şunlar benim kızlarım; sizin icin en temiz olanı onlarla evlenmenizdir. Allah ’tan korkun ve misafirlerime karşı beni rezil etmeyin. İcinizde aklı başında bir adam yok mu!” dedi.
Hûd Suresi 78. Ayetinin Tefsiri:Melekler, Hz. İbrÂhim ’den ayrıldıktan sonra yine genc delikanlılar kılığında Hz. Lût ’a geldiler. Lût (a.s.) bunları insan sandığı icin endişeye kapıldı, oğlanlara duşkun olan kavminin bu genc misafirlere Musallat olacağından korktu, ici iyice daraldı. Korktuğu gibi de oldu. Lût ’un evine genc, guzel delikanlıların geldiğini haber alan kavim, hemen itişe kakışa koşarak Hz. Lût ’a geldiler, delikanlıları kendilerine teslim etmesini istediler. Cunku onlar daha once boyle kotulukleri yapmaya alışmışlar; iffet ve haya duygularını tamamen yitirmişlerdi. Hz. Lût, misÂfirlerini korumak icin onlara kendi kızlarıyla veya peygamber olması hasebiyle kızları mevkiinde sayılan kavminin diğer kadınlarıyla meşrû yollarla evlenmelerini teklif etti. Misafirlerine karşı kendini mahcup etmemelerini, utandırmamalarını Âdeta yalvarırcasına istedi: “İcinizde hic aklı başında bir adam yok mu?” serzenişinde bulundu. Fakat kavmi taleplerinde direndiler. Bu durum karşısında Hz. Lût, o kadar daraldı ki: “Keşke size karşı koyabileceğim bir kuvvetim olsaydı yahut sağlam bir kaleye sığınabilseydim!” (Hûd 11/80) demek mecburiyetinde kaldı. Derken:
Hûd Suresi tefsiri icin tıklayınız...
Kaynak: Omer Celik Tefsiri
Hûd Suresi 78. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler icin tıklayınız...
İslam ve İhsan