Hûd Suresi 63. ayeti ne anlatıyor? Hûd Suresi 63. ayetinin meali, Arapcası, anlamı ve tefsiri...Hûd Suresi 63. Ayetinin Arapcası:قَالَ يَا قَوْمِ اَرَاَيْتُمْ اِنْ كُنْتُ عَلٰى بَيِّنَةٍ مِنْ رَبّ۪ي وَاٰتٰين۪ي مِنْهُ رَحْمَةً فَمَنْ يَنْصُرُن۪ي مِنَ اللّٰهِ اِنْ عَصَيْتُهُ فَمَا تَز۪يدُونَن۪ي غَيْرَ تَخْس۪يرٍ
Hûd Suresi 63. Ayetinin Meali (Anlamı):SÂlih şoyle cevap verdi: “Ey kavmim! Soyleyin bakalım, ya ben Rabbimden gelen acık bir delile dayanıyorsam ve O bana bizzat katından husûsî bir rahmet vermişse ne olacak? Eğer bu durumda O ’na isyÂn edersem Allah ’a karşı bana kim yardım edebilir? O takdirde sizin bana, zararımı artırmaktan başka bir faydanız olmaz ki!”
Hûd Suresi 63. Ayetinin Tefsiri:SÂlih (a.s.) kavmine, kendisinin Allah tarafından verilen apacık bir delille hareket ettiğini, davasının gercekliğinden asla şuphesi olmadığını, Allah ’ın lutfettiği bu rahmeti bırakıp ataların bÂtıl yoluna donmek suretiyle Allah ’a karşı geldiği takdirde kendisini Allah ’ın gazabından kimsenin kurtaramayacağını soyler. Allah ’ın mûcize olarak verdiği deveye dokunmamalarını, aksi takdirde derhal cezaya carptırılacaklarını tembih eder. Fakat azgın kavim onun sozunu dinlemezler; deveyi ayaklarından keserek, yere devirip oldururler. SÂlih (a.s.) onlara uc gun sonra kesinlikle helak edileceklerini, bu sozunde asla yalan bulunmadığını haber verir.
Acaba sonunda ne oldu:
Hûd Suresi tefsiri icin tıklayınız...
Kaynak: Omer Celik Tefsiri
Hûd Suresi 63. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler icin tıklayınız...
İslam ve İhsan