Yunus Suresi 70. ayeti ne anlatıyor? Yunus Suresi 70. ayetinin meali, Arapcası, anlamı ve tefsiri...Yunus Suresi 70. Ayetinin Arapcası:مَتَاعٌ فِي الدُّنْيَا ثُمَّ اِلَيْنَا مَرْجِعُهُمْ ثُمَّ نُذ۪يقُهُمُ الْعَذَابَ الشَّد۪يدَ بِمَا كَانُوا يَكْفُرُونَ۟
Yunus Suresi 70. Ayetinin Meali (Anlamı):Onlar dunya nimetlerinden bir muddet faydalanacak, sonra donup bizim huzurumuza geleceklerdir. Sonra da biz, surekli kufur icinde bulunmuş olmalarından dolayı onlara o şiddetli azabı tattıracağız.
Yunus Suresi 70. Ayetinin Tefsiri:Allah TeÂl ’ya, erkek veya kız, cocuk isnat etmek, aslında Allah ’ın eksiklik, zayıflık ve bir kısım ihtiyaclarla muallel olduğu duşuncesine dayanır. Bu sebeple burada kÂfirlerin bu asılsız iddiaları uc ayrı delille curutulur:
Allah her turlu noksanlıktan pak ve uzaktır. Olumlu olmak ve bu yuzden zurriyetini devam ettirmek icin bir eşe ihtiyac duymak gibi noksanlıkların Allah hakkında duşunulmesi mumkun değildir.
Allah zengindir; her turlu ihtiyactan mustağnîdir, kimseye bir ihtiyacı yoktur. Dolayısıyla mulkunu miras bırakabileceği bir cocuğa da ihtiyacı yoktur.
Allah, yerde ve gokte bulunan her şeyin sahibidir. Bunlardan hicbiri O ’nun oğlu veya mirascısı gibi bir nispetle anılamaz; hicbiri mulk, saltanat ve tasarrufunda O ’na ortak olamaz.
Buna gore butun şirk iddiaları asılsızdır, yalandır ve bilmeden konuşulan sozlerden ibarettir. Fakat bunlar, sıradan bir yalan değil, Allah hakkında uydurulan yalanlardır. Allah hakkında yalan uyduranlar ise hicbir zaman başarılı olamayacak, kurtuluşa eremeyeceklerdir. Dunyada yaşadıkları surece fÂni nimetlerle gecinip duracaklar, fakat kÂfir olarak olmeleri sebebiyle Âhirette pek şiddetli azaba uğrayacaklardır.
Allah TeÂl ’nın peygamberlerine nasıl yardım ettiğini ve peygamberine karşı gelen kavimlerin nasıl feci bir Âkıbete uğradığını gostermesi bakımından Hz. Nûh ’un kıssası pek ibretlidir:
Yunus Suresi tefsiri icin tıklayınız...
Kaynak: Omer Celik Tefsiri
Yunus Suresi 70. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler icin tıklayınız...
İslam ve İhsan