Tevbe Suresi 129. ayeti ne anlatıyor? Tevbe Suresi 129. ayetinin meali, Arapcası, anlamı ve tefsiri...Tevbe Suresi 129. Ayetinin Arapcası:فَاِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ حَسْبِيَ اللّٰهُۘ لَٓا اِلٰهَ اِلَّا هُوَۜ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظ۪يمِ
Tevbe Suresi 129. Ayetinin Meali (Anlamı):Rasûlum! Butun bunlara rağmen, onlar yine de sana inanmaktan yuz cevirirlerse de ki: “Bana Allah yeter. O ’ndan başka ilÂh yoktur. Yalnız O ’na dayandım, O ’na guvendim. O, buyuk arşın Rabbidir.”
Tevbe Suresi 129. Ayetinin Tefsiri:Bu Âyet hem Allah Resûlu (s.a.s.) ’i, hem de onun izinde dini tebliğ vazifesiyle meşgul olan mu ’minleri teselli etmektedir. Cunku hakkı kabul edenler olacağı gibi, ondan yuz cevirenler de olacaktır. Muhim olan uzerimize duşen mesuliyeti yerine getirmeye calışmaktır. Bu yolda azim ve iradesini tam olarak ortaya koyup gayret gosteren ve Allah ’a guvenip dayananlara Allah kÂfi gelecek, onları zararlardan koruyup başarıya eriştirecektir. Cunku O, buyuk arşın Rabbidir; her şey yalnızca O ’nun tasarruf ve yetkisindedir.
Şimdi, Tevbe sûresinin sonunda tevhid dininin kuvvetindeki olgunluğu ve yuceliği gosteren ve buyuk arşın Rabbinin teklik sırrı ve rubûbiyet saltanatının neticesi olan Kur ’Ân ve peygamberlik mes ’elelerinin kapsamlı bir izah ve acıklamasını yapmak uzere Yûnus sûresi başlayacaktır:
Tevbe Suresi tefsiri icin tıklayınız...
Kaynak: Omer Celik Tefsiri
Tevbe Suresi 129. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler icin tıklayınız...
İslam ve İhsan