Yeni bir kasa satın alındı. 1 ay olacak ve hep farkındaydım bu durumun. Fakat Windows 11 sorunları diyerekten guncelleme bekledim. Ama duzelmiyor. Bende konu acmaya karar verdim. Elektrik gittiğinde veya kasayı 6-8 saatliğine kapalı tuttuğumuzda ve kasa elektrik hic almıyorsa tekrardan elektriğe bağlayıp kasayı actığımda BIOS'a giriyor ve sıfırlanmış halde.
Tek değiştirdiğim discrate TPM >> Firmware TPM acık, RAM frekans ayarı ve AMD sam acık yapıyorum ve Secure Boot + Windows UEFI modda calışıyor. (save yaparak cıkıyorum ve hatasız calışıyor) bilgisayarı 1 gunluğune tamamen kapattığımda her şey tekrar başa donuyor.
Biraz araştırma yaptım eski sistemlerde bileşen sıkıntısı cekiliyormuş ve launch CSM ayarını acınca duzelir gibisinden bir şeyler soyluyorlar. Fakat bilgisayarım eski değil ve Windows 11 kullanmaktayım. Sizce bu sorunun sebebi ne olabilir ve normal midir?
( Kısa not ozetlemesi )
- Sistemin yavaşlamasını istemediğimden ve Valorant'ta Secure Boot olmadan hata vereceğinden; CSM ac + Secure Boot kapat gibisinden yonergelere uymak istemedim.
- Anakart pili sorunsuz calışıyor.
== Sistem parcaları ==
Anakart: ASUS B-550C / CSM.
Işletim sistemi: Windows 11.
Işlemci: Ryzen 5500.
Ekran kartı: ASUS 6650 XT OC.