Herkese merhaba. Birkac gun once bilgisayarımda bir yenililik yaptım. Anakart, işlemci, RAM ve kasa aldım. Ekran kartım Nvidia GeForce 9500GT 1GB 128Bit. Cozunurluğumun 1360x768 olması sebebiyle ekran kartı değişimine ihtiyac duymadım ki eski sistemimde 2 GB RAM varken bile ekran kartım iyi performans veriyordu. Birkac test videosu izlediğimde ekran kartımın bana yeteceğini duşundum. Cunku aldığım sistemin aşağısında sistemle cok iyi performans veriyordu.

Yeni sistemimde MSI 970A G43 Anakart, FX6300 işlemci ve Corsair 2x4GB 1600MHz ram ve Xigmatek 500W bi kasa aldım. Bilgisayar canavar gibi oldu. Tabi Dual-Core'den FX6300'e gecince boyle oluyor.

İki sorunum var. Birincisi oyunlarda en fazla %10'luk FPS artışı oldu. Ekran kartım hicbir şekilde araştırdığım gibi performans vermiyor. Nedenini de bulamıyorum. 1GB'ın 350MB'ını kullanınca bile FPS ciddi derecede duşuyor.

İkincisi ise CPU-Z ile baktığımda 1600MHz hıza sahip RAM'lerimin 500 600MHz ile calıştıklarını gordum. BIOS'tan baktım bir şey bulamadım.

Param da kalmadı ekran kartı da alamıyorum Şimdiden onerileriniz icin teşekkur ederim.