Tevbe Suresi 49. ayeti ne anlatıyor? Tevbe Suresi 49. ayetinin meali, Arapcası, anlamı ve tefsiri...Tevbe Suresi 49. Ayetinin Arapcası:وَمِنْهُمْ مَنْ يَقُولُ ائْذَنْ ل۪ي وَلَا تَفْتِنّ۪يۜ اَلَا فِي الْفِتْنَةِ سَقَطُواۜ وَاِنَّ جَهَنَّمَ لَمُح۪يطَةٌ بِالْكَافِر۪ينَ
Tevbe Suresi 49. Ayetinin Meali (Anlamı):Onlardan: “Savaşa gitmemek icin bana izin ver de başımı belÂya sokma!” diyenler var. Oysa onlar zÂten fitnenin tam icine duşmuş durumdadırlar. Şuphesiz ki cehennem kÂfirleri cepecevre kuşatacaktır.
Tevbe Suresi 49. Ayetinin Tefsiri:Resûlullah (s.a.s.), Tebuk seferi icin hazırlıklarını surdururken Selime oğullarından Cedd b. Kays ’a: “Ey Ebu Vehb, sarı ırkın cocuklarından kole ve hizmetkÂrların olsun istemez misin?” buyurdu‏. O da: “Ey Allah ’ın Rasûlu, kavmim iyi bilir ki ben kadınlara duş‏kun bir adamım. Korkarım ki Asfar oğulları kızlarını gorunce onlara sabredemem. Beni onlarla fitneye du‏şurme. Savaş‏a katılmamam icin bana izin ver. Ben de sana malımla yardım edeyim” dedi. Resûlullah (s.a.s.) de ondan yuzunu cevirerek “Sana izin verdim” buyurdu‏. İş‏te bu hÂdise uzerine bu Âyet-i kerîme nÂzil oldu. (Taberî, CÂmi‘u ’l-beyÂn, X.191-192)
Şimdi demunafıklarım muslumanlara karşı iclerinde besledikleri duşmanlıktan bir kesit sunuluyor:
Tevbe Suresi tefsiri icin tıklayınız...
Kaynak: Omer Celik Tefsiri
Tevbe Suresi 49. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler icin tıklayınız...
İslam ve İhsan