Arkadaşlar, az once sistemimi temizledim, macunu yeniledim. Her şeyi hallettikten sonra kasayı topladım ve bağladım normal bir şekilde. (Not: Sadece ekran kartı, işlemci ve işlemci fanını soktum.)

Elektrik geldi, ekran kartı, CPU fanı, kasa fanları ve RGB'leri calışıyor fakat ilk CPU ışığı kırmızı yanıyor ve 2- 3 saniye sonra da DRAM ışığı turuncu yanıyor. O sırada CPU ışığı sonuyor. Sonra DRAM ışığı sonuyor ve CPU ışığı kırmızı yanıyor. Daha sonra yine aynı şekilde CPU ışığı sonuyor ve DRAM ışığı turuncu yanıyor. Bu surekli boyle tekrarlıyor.

İnternette RAM'lerle ilgili bir sorun olabileceğini gordum fakat RAM'leri zaten sokmemiştim, yine de ihtimal verip RAM'leri soktum temizledim ve geri taktım. Yine aynı sorun mevcuttu. CPU fanını soktum macun taşmış mı diye kontrol ettim ama hayır, macun da gayet iyi durumdaydı.

Unutmadan ekleyeyim; kasayı sokmeye başlamadan statik elektriği boşaltmıştım. Sizce bu sorun neden kaynaklanıyordur? İnternette BIOS pili ile ilgili olabileceğini de gordum ama BIOS pili nasıl sokulup takılır bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, iyi Sosyaller.
Apacer Blackpanther 16 GB CL16 3200MHz 2x8 kit Scy S3000 1TB M.2 SSD 3500/3000 XFX QICK RX 6750XT MSI H610M-B i5 12400F