Herkeze merhaba arkadaşlar.
Benim şoyle garip bir sorunum var, 3 ay once vatan bilgisayardan aldığım asus sabertooth 990fx r2.0 anakartın ısısı 127C derece evet yanlış okumadınız.
Olayı anlatıyım, 3 ay once aldım asus un sitesinden suruculerini indirip temiz bir şekilde kurdum herşey tıkır tıkır calışıyordu bf4 full ayarlarda bile anakartın ısısı 24C dereceyi gecmiyordu bios guncellemelerini asus sitesinden yayınlayınca indirip kuruyordum, taki bu anakart modeli icin 2104 nolu guncelleme cıkana kadar ondan sonra sorun bole olmaya başladı 127 den 15 derecelere kadar inip cıkıyor anakartın uzerinde her parcayı ayrı ayrı ellediğimde parmaklarım falan yanmıyor soğukluk iyi ama monitor ve bios ekranında ısı değeri 127 oluyor o derecedeyken bile bf4 gibi oyunları oynayabiliyorum.
Diğer bileşenlerin ısıları normal işlemci boşta 18 yukte 26, ekran kartı 19 derecelerde bukadar nasıl soğuk olabilir diyorsanız pc kasam buyuk ve 2 adet 200 mm fan taktım yan panele adeta fırtına misali.
2104 nolu bios guncellemesine kadar herşey iyiydi max 25 derece olan anakart artık 127 dereceleri goruyor ekranda rakam olarak.
Teknik servisce yapılan işlemler 1 ay icinde 2 kez sevise gitti asus cizgi elektronik sorun bulunamadı sağolsun Niyazi SARAL ve Hamza BAŞARAN bey ozel ilgilendiler sistemin geri kalan bileşenlerini benden kargolayıp tek tek baktılar tek hatayı ramlarde buldular diğer tum bileşenler temiz sorun yok, 2 gun once anakartım gelince bende anakartın kitapcığında olan uygun ramlerden alıp taktım dual chanel 2x4 ama sorun hala aynı uzmanlar bir sorun bulamadı kısacası.
Kendim olarak yaptığım işlemler şoyle anakart 127 derece olunca elimle tum parcaların ısısını kontrol ettim sıcaklık yok temiz,program ve oyunlarda kasma,donma vs yok, jumper ve bios piliyle yaptığım cmos temizliği fayda etmedi, win 8.1 kullanıyordum win7 kurup denedim nafile olmadı yani neyaptıysam olmadı kafasına gore gostergede ısı 15 dereceye kadar duşuyor sonra 127 ye kadar yukselebiliyor anlık değişimler.
Şimdi siz arkadaşlarıma soruyorum sorun ne olabilir ne yapmalıyım.
Bileşenlerim:
AMD FX 8350 işlemci
Asus hd 7870 ekran kartı
Kingston 120 gb ssd
Corsair 8 gb 2x4 1600 mhz cl9 dual chanel ram
750 watt corsair 80+ power