Merhaba,
Bu aralar ozellikle haswell işlemciler hakkında ısı sorunları olduğu "efsaneleri mi acaba?" konuşuluyor. Youtube'da da yabancı kaynaklı bir video gordum. (link aşağıdadır- kesinlikle ustalarımın izledikten sonra cevap yazmalarını rica ediyorum)
Ben de haswell almak istiyorum ama bu olaylar ve ozellikle bu video kafamı cok karıştırdı. Videoda haswell (ve ivy bridge) işlemcilerde kullanılan soğutma elemanlarının (macun-materyaller vs) sandybridge gb daha eski nesil işlemcilere kıyasla daha kalitesiz olduğunu bu yuzden de ısınma sorunu olduğunu soyluyor.. ve kendine ait haswell mimarisine sahip işlemcisine birkac işlem yapıyor.
İşlem oncesi yuk altında 98 dereceleri gorduğunu anlatıyor. Yaptığı işlemden sonra yuk altında 68 leri goruyor en fazla..
Technopat ustalarından (adminlerinden), ozellikle de cok sevdiğim sayın Recep abimden, yorumnlar bekliyorum. Bunların doğruluk payı nedir? Bu işlemleri yapalım mı? Yoksa hic haswell (ya da ivy bridge) almayalım mı?
Saygılar...

Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et