Merhaba, bir tanıdığımın Izoly bilgisayarı var maalesef.

Power tuşuna basınca kasaya coğu zaman guc gelmiyor.
Anakartta ki mavi ışık yanıyor.

Aklıma ilk olarak PSU'dan kaynaklı olma ihtimali geldi fakat guc gelmeme olayı her zaman olmuyor. Yaşadığım şoyle bir şeyi anlatayım:

Kasaya guc gelmeyince guc kablosunda bir sorun olabileceğini duşundum ve farklı bir guc kablosu ile denedim ilk duğmeye basışta kasa sorunsuz bir şekilde acıldı. Dedim oh sorun hemen cozuldu diye sevindim ve emin olmak icin birkac kere kapatıp acayım dedim. Kapattım tekrar Power tuşuna bastım yine calışmıyor.

Uzatmadan dolayı olabileceğini duşundum gittim farklı bir prize taktım kasayı duğmeye bastım ilk seferde direkt acıldı. Yine bir oh cektim sorun buymuş herhalde dedim emin olmak icin kapatıp kapatıp acayım dedim ve 3-4 defa sorunsuz bir şekilde her kapatıp acışımda direkt acıldı kasa sonra birdenbire yine acılmamaya başladı.

Kasayı kucaklıyorum farklı prizlere taşıyorum ve kasayı acıyorum tak diye acılıyor. Sonra birden yine acılmamaya başlıyor.

Bu yaşananlardan dolayı kasanın bağlantılarında bir problem olabileceği aklıma geldi. Sizce sorun neden kaynaklanabilir?

Bilgisayar acıldıktan sonra hicbir şekilde kapanma vs. yaşanmıyor. Kasayla uğraştıktan sonra kasayı hareket ettirip, kablosunu değiştirince, prizin yerini değiştirince kasa acılıyor bir defa ama kapatınca bir daha acılmıyor. Bu ihtimallerden dolayı PSU'da sorun yok gibi geldi farklı bir sorun var gibi geldi.

Ek olarak şunu da belirtmek istiyorum; bazen kasanın guc duğmesine basıyorum ve fanlar cok az kımıldıyor yani calışacak gibi oluyor ve duruyor sonra 10-15 saniye sonra kasa kendi kendine calışıyor. Boyle bir şey de yaşandı.

Ekstra olarak BIOS pilini sokmeyi denedim BIOS pilini sokup bir sure bekleyip tekrar taktığımda yine ilk basışta bilgisayar acıldı sonra ki denemelerde yine acılmamaya başladı.

Ekran kartını sokmeyi deneyemedim cunku mÂlum geri zekalı firma ekran kartını duşmesin diye silikonla yapıştırmış.

İnanın şoyle bir markanın bilgisayarı ile uğraşırken aşırı bunalıyorum ama yine de akraba akrabadır işte. Kasayı ikinci el olarak yeni almışlar ve cocukları cok heveslenmiş, cocukların hevesinin kursağında kalmasını istemiyorum tum cabamı sarfediyorum.

En son bilgisayarı bir şekilde acıp bırakmıştım oynasınlar diye bugun yine haber geldi bilgisayar kapanınca acılmıyor diye bayağı bir uğraşmamız gerekiyor acılması icin yazmışlar bana.

yarın sabahtan onlara uğrayacağım ve anakartta ki tum kabloları sokup tekrar bağlamayı denemek var aklımda. Ekstra olarak sizlerden de fikir almak istiyorum. Biliyorum cok sacma bir marka bilgisayar ile uğraşıyorum ama sizlerin de yardımıyla şu sorunu cozelim dostlar. Bana ekstra olarak onerebileceğiniz bir şeyler var mıdır? Yarın sorunu kokten cozmek icin uğraşacağım bayağı. Sizlerin de; şunu dene, bunu dene vb. şeklinde tavsiyeleriniz varsa hepsine acığım.