EnfÂl Suresi 9. ayeti ne anlatıyor? EnfÂl Suresi 9. ayetinin meali, Arapcası, anlamı ve tefsiri...EnfÂl Suresi 9. Ayetinin Arapcası:اِذْ تَسْتَغ۪يثُونَ رَبَّكُمْ فَاسْتَجَابَ لَكُمْ اَنّ۪ي مُمِدُّكُمْ بِاَلْفٍ مِنَ الْمَلٰٓئِكَةِ مُرْدِف۪ينَ
EnfÂl Suresi 9. Ayetinin Meali (Anlamı):Siz o demde Rabbinize dua edip yardım istiyordunuz. O da: “Birbiri ardından gelecek bin melekle size yardım edeceğim” diyerek duanızı kabul etmişti.
EnfÂl Suresi 9. Ayetinin Tefsiri:Âyetlerin iniş sebebi şoyledir:
Bedir gunu Resûlullah (s.a.s.) muşriklere baktı; onlar bin kişiydiler, ashÂbı ise ucyuz on kusur kişiden ibaretti. Bunun uzerine kıbleye dondu, ellerini yukarı kaldırdı ve Rabbine şoyle dua etmeye başladı:
“Rabbim! Bana olan va‘dini yerine getir. Rabbim, bana va‘dettiğini ver. Rabbim, bu kucucuk musluman topluluğu helÂk olursa yeryuzunde sana ibÂdet eden hic kimse kalmayacak!”
Ellerini goğe uzatmış, kıbleye donmuş halde o kadar dua etti ki ridÂsı omuzlarından duştu. O sırada Ebubekir (r.a.) yanına geldi, ridÂsını aldı, omuzlarına koydu, onu kucakladı ve:
“Ey Allah ’ın Rasûlu! Anam babam sana feda olsun! Rabbine niyÂzın, yakarman artık yeter. Hic şuphen olmasın, O sana vÂdini mutlaka yerine getirecektir” dedi ve bunun uzerine Allah Teal bu Âyet-i kerîmeleri indirdi. (Tirmizî, Tefsir 8, 3/3081; Muslim, CihÂd 58; Ahmed b. Hanbel, Musned, I, 30)
İlÂhî yardımlar, gozleri saran tatlı bir uyku ve ruhları serinleten guzel bir yağmur halinde inmeye başladı:
EnfÂl Suresi tefsiri icin tıklayınız...
Kaynak: Omer Celik Tefsiri
EnfÂl Suresi 9. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler icin tıklayınız...
İslam ve İhsan