RAM XPG Gammix D30 3200MHZ CL16 2x8gb DDR4 SSD veya HDD modeli Kioxia Exceria 500gb M.2 SSD Ekran kartı INNO3D RTX4060 TWIN X2 8GB Anakart Asus Prime B550M-K İşlemci AMD Ryzen 5 5600
GameGaraj'dan aldığım "Hero 5A-RTX4060-Technopat" isimli toplama bilgisayar bugun elime ulaştı.

Sistem bilgileri:

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
Ekran kartı: INNO3D RTX 4060 Twin X2 8 GB.
Anakart: ASUS Prime B550M-K
RAM: XPG Gammix D30 3200MHz CL16 2x8GB DDR4.
M.2 SSD: Kioxia Exceria 500GB.
HDD: Seagate Barracuda 2TB.

BIOS ekranında yaptığım en kucuk değişiklik sonrasında değişenleri kaydedip cıktığımda ekranıma goruntu gelmiyordu. Mesela bilgisayarı actığımda ilk işim Secure Boot'u Windows UEFI mode olarak ayarlamak yani acmak oldu. Daha sonra ayarları kaydedip BIOS'tan cıktığım an ekranıma goruntu gelmedi. Uzun uğraşlar sonunda (defalarca BIOS pilini cıkartıp CMOS reset attım anca acıldı) tekrar BIOS'a erişebildim. Daha sonra belleklerimi 3200MHz'ye cekmek icin D.O.C.p. Yi ayarladım ama sonuc yine aynı oldu, yine kaydettikten sonra ekrana goruntu gelmedi.

BIOS guncellemesi yaparsam cozulur belki dedim ve guncelleme bittikten sonra PC resetlendi ve yeniden ekrana goruntu gelmedi. Kısaca BIOS'ta yapılan en kucuk ayar sonrası kaydedip kapattığım zaman ekrana goruntu gelmiyordu. Bugun bilgisayarı GameGaraj teknik servisine bıraktım. Farklı ekran kartlarıyla tekrar test ettiler fakat yine BIOS ayarlandıktan sonra ekrana goruntu gelmiyordu. Anakarttan şuphelendiler ve yeni bilgisayar olduğu icin bazı parcalar yenileriyle değişecekmiş. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Yeni bilgisayar ilk gunu teknik servise gitti.