İki gun once Asus HD7790 DirectCu II aldım, kullandığım sisteme taktım. Butun chipset, usb 3.0, ekran kartı, ethernet driverlarının en guncellerini yukledim. Ardından gpu tweak programını yukledim, dereceleri kontrol etmek ve o.c icin.

Ne goreyim ekran kartı sıcaklığı hep 50-60 derece civarında dolanıyor, halbu ki yaptığım tek şey internette gezmek. Sonrasında call of duty black ops yukluydu. Ona girdim 5 dk. civarı oyundan cıkar cıkmaz hemen derecelere baktım 70-80 derece civarıydı.

İki kere format attım, en guncel driverleri yukledim. Hicbir değişiklik yok. Birde kasamda işlemci ve ekran kartı dışında calışan hicbir fan yok. Ama denemek amaclı kasanın yan kapağına bir fan taktım ve uste bir egzos fanı taktım.

Yandaki kasa fanı direkt olarak en yuksek devirde ekran kartına uflemesine rağmen, ancak en duşuk 50 dereceyi gordum. Eski kartım 4650 bile o kucucuk fanıyla ve vasat soğutmasıyla hic kasa fanı gerektirmeden stabil calışıyordu.

Şu an ekran kartını 950Mhz gpu ve 6000 Mhz bellek olarak en duşuk ayarlarda calıştırıyorum. Ekranım lg full hd ve 1080p 75Hz ayarında calıştırıyorum. Acaba kasanın yanına, onune, altına emiş fanları ve arkasına, ustune egsoz fanları takarsam bir şey fark eder mi ?

Dediğim gibi 120mm fan full devirde ekran kartının tam ustune uflemesine rağmen cok fazla değişiklik olmadı. Arızalımıdır ne yapmam gerekiyor şimdi ?

Sistemim,

MSI B85M-G43 Anakart Intel Pentium G3220 4 gb Elixir Ram 1333Mhz Calibre 500Watt Guc kaynağı 1tb Seagate Hdd 7200Rpm Full HD Lg Monitor