Aldığım gunden beri (1 yıl oldu) bilgisayarımda sorun var. Defalarca servise gonderdim fakat hicbir şekilde cozulmedi.
Hangi parcada sorun olduğunu nasıl tespit edebilirim?

i5-12400F sistem uygulama ve oyunlarda donuyor Ram: 2x8 GB CL16 3200 Mhz TeamGroup (Model hatırlamıyorum) NOT: Bilgisayar oyunlarda asla donmuyor ve sorun yaşatmıyor. Bu durum oyun harici işlemlerde oluyor. Aşağıdaki videoyu izlemenizi oneririm. Merhaba, 3 ay once topladığım bilgisayarın sorunlarını nihayet cozmeye vakit bulabildim...
www.technopat.net

Parcaları değiştirmeme rağmen buradaki sorunlarımın aynısı devam ediyor.

Fakat PC'yi upgrade etmeme rağmen artık oyun performanslarımda duştu.

Yeni parcalar aşağıdaki gibi.

i5 13600K işlemci.
DeepCool LT520 240mm sıvı soğutma.
2x16 GB 3600MHz CL16 RAM Corsair Vengeance.
ASUS Prime B660-Plus D4 anakart.
XFX RX 7900 XT ekran kartı.
750watt 80 Plus FSP Hydro GSM Lite Pro.
Crucial 1TB P5 Plus NVMe SSD.

Bu sistem RDR2 2K Ultra ayarlarda 60FPS alıyor.

Ekrana packler gec yukleniyor. (eski parcalarda boyle sorunlar yoktu.)

Eskiden sadece oyun harici kullanımlarda sorun yaşarken artık oyunlarda da yaşıyorum.

Ve satın aldığım yer artık destek sunmayacaklarını soyledi. Garantim olmasına rağmen. (başınız yanmasın diye firma adı veriyorum. Gencer Gaming burayı asla tavsiye etmiyorum.)

Hangi parcada sorun olduğunu tespit edebilirsem ana bayiye gidip kendim teslim edeceğim.

Not: Anakart'ı bunlar montajlarken yanlış montajlamışlardı bu sebeple kısa devreden anakart yanmış. ASUS'a tamir ettirdim. Onun haricinde guc kaynağı aynı. Geri kalan tum parcalar değişti. Bu iki parcayı nasıl test edebilirim? Hangi uygulama ile yapabilirim?

Ben bu iki parca haricinde ekran kartından şupheleniyorum. 6800 XT varken daha yuksek performans ve goruntude problem yaşamıyordum. Bu ekran kartına gectim oyundaki packler vs. her şey gec yuklenmeye başladı.

Gerekirse burada ucretli destek sağlayan varsa arıza tespit konusunda ucrette oderim problem yok. Yeter ki tespit edip sorun şu şu deyip yetkili servise gonderebilelim.

Benchmark değerleri de aşağıdaki gibi.