Birkac gun once internette dolaşırken bilgisayarım dondu. Fareyi hareket ettirebiliyordum ve gorev cubuğuna sağ tıklayıp gorev yoneticisini acmaya calıştım. Bu sefer komple dondu. 5-6 dakika sonra gorev yoneticisi acıldı. Performans sekmesine tıkladım ve sonraki donmayı bekledim. Sonraki donmada harddisk kullanımı %100'e geldi ve hic aşağıya inmedi. Once virusten şuphelendim ve Security Essentials ile hızlı tarama yaptırmayı denedim. Ancak tarama biraz ilerleyince yine bilgisayar dondu. Taramayı durdurmaya calıştım, 5-6 dakika yine yanıt vermedi ve hızlı ve tam taramayı tekrar denediğimde yine aynı oldu. Bende MalwareBytes yazılımını ile hızlı tarama yaptırdım. Bulunan tehditler ijl11pro.DLL ve benzer isimli bir dosya ile birlikte bir kayıt defteri ogesi oldu. Bunları temizledim ancak sorunum duzelmedi. MalwareBytes ile de tam tarama yaptıramadım. Bu kez HDDTune ile harddisk taraması yaptırdım. Gece bıraktım, sabaha bitmişti. Sonuclar:
Şimdi siz bana kızabilirsiniz, basit bir meseleyi neden bu kadar uzun anlattın diye. Uzun anlattım cunku tam bilgilenmek istiyorum.
1- Bu sorunun kesin ve kalıcı bir cozumu var mıdır?
2- Sorunun sebebi virus veya benzeri yazılımlar mıdır? (Harddisk hicbir fiziksel darbeye maruz kalmadı.)
3- Harddiskteki hasarlı bolumler surekli artar mı yoksa duzgun kullanımda sabit mi kalır?
4- (Eğer varsa) Bozuk bolumlerde bulunan dosyalarım kurtarılabilir mi?
5- Tek cozum yeni bir harddisk ise onerileriniz nelerdir? (Butce: 300TL)
Sistem ozelliklerim:
Asus M5A97 EVO R2.0 (Bios: 09/16/2013 - v.2005)
AMD Phenom II X6 1055T
Asus HD7970 Direct CU II Top
Xigmatek NRP-MC Serisi 80+ 850Watt
Kingston 4GB 1333MHz RAM
Windows 8 Enterprise X64