"Kur'an-ı Kerim'i Guzel Okuma Yarışması Turkiye Finali" Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde gercekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığınca erkek Kur ’an kursu oğrencileri arasında duzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Guzel Okuma Yarışması Turkiye Finali" Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde yapıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, dereceye giren oğrencilere odullerini takdim etti
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yarışmada dereceye giren oğrencilere odullerini takdim etti.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yarışmada once il, daha sonra bolge birincilerinin belirlendiğini bugun de Turkiye birincisinin belirleneceğini soyledi.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ’in (s.a.s.), “Sizin en hayırlınız Kur ’an-ı oğrenen ve oğretenlerinizdir.” buyurduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Kur'an kursu oğrencilerimiz bu hayırlı işi vakti ile yaptılar. Kur'an-ı Kerim ’i oğrendiler. Bir kısmı hafız oldu. Şimdi de bu birikimlerini butun milletimizle paylaşıyorlar.” dedi.
Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kur'an kursu oğrencileri arasında yaptıkları hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i guzel okuma yarışmalarını, Kur ’an eğitimine bir teşvik olması amacıyla duzenlediklerini kaydetti.
Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Samsun Aşıkkutlu Egitim Merkezi Mudurluğu Eğitim Gorevlisi Hasan Kazancı ve Marmara Universitesi İlahiyat Fakultesi Araştırma Gorevlisi Naci Demirci ’den oluşan komisyon uyelerinin değerlendirmeleri sonucunda yarışmada dereceye girenler belirlendi.
Buna gore; Kutahya Emirsultan Kur ’an Kursu oğrencisi Furkan Sungu birinci olurken Adana Kozan Yusuf Baysal Erkek Kur ’an Kursu oğrencisi Fatih Gokdal ikinci, Samsun Bafra Merkez Kur ’an Kursu oğrencisi Erdoğan Okka ucuncu oldu.
Yarışmacıları tebrik eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, dereceye giren oğrencilere odullerini takdim etti.
Kaynak: Diyanet Haber
İslam ve İhsan