Arkadaşlar şimdi benim sorunum şu şekilde ;
Elimde Foxconn Flaming Blade marka anakartım var fakat ne yaparsam yapıyım bios'ta yaptığım değişiklikler pc ye gelen elektriği kestiğimde yani fişi cıkardığımda gidiyo. BIOS sıfırlanıyor ve her seferinde tekrar ayarlamak zorunda kalıyorum. Hatta başlarda ayar yaptıktan sonra F10 yapıp kaydedip cıkınca pc acılıyo goruntu gelmiyordu. O hatayı cozdum biosa girip once default ayarlara alıp sonra tekrar kendim ayarlayınca duzeliyo fakat dediğim gibi pc yi kapıyıp fişi cektiğimde bios sıfırlıyo.
Şimdi sizler oneri olarak bios pilini değiştir diceksiniz ama en az 5 kere değiştirdim, sıfır pil taktım olmadı. Başka calışan kasanın pilini taktım olmadı. BIOS guncelledim olmadı. Şuan p10 bios var icinde. Acaba guncellerken ozel bişey yapmak lazımmıydı ? Ben direk foxconn live update den biosu gosterip kurdum. Sorunuma cozum bulursanız cok sevinicem.
(Pc acılıyo bios elektrik varken kaydoluyo elektriği kesmediğim surece pcde hic bir sorun olmadan calışıyo. Hatta elektriği kesmeden kapalı durduğunda bile hic bişey olmuyo fakat elektirk gidince Bios da gidiyo. Umarım detaylı şekilde derdimi anlatabilmişimdir. Bi hatam varsa mazur gorun forumdaki ilk konum. )
Sistemim :
İntel Core i7 920 2.66 GHz 8MB Cache İşlemci 2x4GB DDR3 Ram 600 Watt Power Suply Ekran kartım Nvidia 8800 GTS'idi fakat bi kac gun once chipi yandı
Yardımlarınızı Bekliyorum Şimdiden Hepinize Cok Teşekkurler.
-COZUM-
Ramlerden 1. olan 1. slot'a 2. ram 3. slot'a tak.
Anakartın kasaya bağlı halde En altında VBAT discharge yazan jumper olması lazım. O jumper'ı 2-3 konumuna getir sonra Tekrar 1-2 konumuna getir. Yukarda resimde gosterdiğin Jumper Reset hali yani 1-2 hali Eğer jumper resimde ki sırada ise bu sorunu yaşaman normal
Sen bunu 2-3 haline getir.
Bunları yapıp biosa gir ve default yapıp save yap.
Not: Eğer Clear_CMOS 2-3'te iken bilgisayar start vermez ise o jumper'ı tekrar 1-2 ye takarak adımları deneyin cozume ulaşırsınız ; ben bu şekilde cozdum...