İyi akşamlar oncelikle. Yardım ederseniz cok memnun olacağım. Kafayı yemek uzereyim.Sorum şu ;
Epey eski artık emekliye ayırmak istediğim bir bilgisayarım var ancak şuan butcem el vermiyor ve bu eski sistemle idare etmek zorundayım.
Şimdi efenim şoyle izah edeyim, bilgisayarcı abiden 2-3 ay once boyle bir sistem aldım 300 TL civarına ucuz diye fakat bilgisayarı teslim aldığım gunden beri sorunlu. Orneğin youtube'da vs. video falan izlerken ara ara takılyor. Aynı şekilde oyunlarda da. Fps hic stabil değil mesela. Bi 50 lerdeyken 20-30 lara duşuyor ya da tamamen donuyor. Her oyunda boyle.(Team Fortress 2 , Battlefield Play 4 free , hatta Cs 1.6 da bile stabil 60 fps alamıyorum.)
Size yaptığım şeyleri madde halinde anlatayım hemen
- Guc kaynağını yeniledim belki yetmiyordur diye olmadı.(OCZ Fatal1ty 500W)
- Ekran kartı ve işlemciyi sokup macunlarını yeniledim , fanları ve kasanın icini temizledim.
- Format attım.
- Fan hızlarını sona cektim hepsi %100 şu an.
- Bios'u guncelledim.
- Ayrıca havalar da soğumaya başladı fakat hala duzelmiyor şu takılma meselesi.
Şimdi muhtemelen diyeceksiniz ki bu kadar eski bakkal amcanın sattığı pc'den ne bekliyorsun? Youtube'daki benchmark videolarını izleyince benden kat kat daha fazla performans aldığını gordum insanların. Framerate'leri stabil en azından , benim ozellikle Battlefield Play4Free'de cok fazla donma ve fps duşmeleri oluyor. Bu durumu nasıl cozebilirim?
Yapmadığım şey kalmadı gercekten, nolur bana bir tavsiye verin. Teşekkurler şimdiden.
Bu arada sistemim :
Intel P4 3.0 ghz Ht
Hd 3850 256 mb pci-ex
2 gb ram
Asus p5kpl-am se
Windows 7-32 bit
Ayrıca şu an chrome'dayken HWMonitor aracılığıyla sıcaklıkları da koyayım şuraya.(Fan hızları %100 , Speedfan'dan ayarladım)
Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et
Evet bu da bahsettiğim benchmark videosu .Adam video cekmiyorken 30-55 Fps aldığını belirtmiş gorduğunuz gibi.