Selam arkadaşlar,

Dun BIOS guncellemesi yaptıktan sonra, bilgisayar boot etme sorunu yaşamaya başladı. Sorunum şu, sistemimde iki tane disk kullanıyorum. Bir adet SSD ve bir adet HDD. Boot etme sıralamasında harddisk seciyorum ve harddisk onceliğinide SSD ye veriyorum. Buna rağmen BIOS, HDD uzerinden boot etmeye calışıyor. Şunuda belirteyim, guncellemeden sonra ilk boot sorunsuz oldu fakat ondan sonra BIOS a girmememe rağmen, bilgisayar boot etmedi. Boot edebilmek icin CD istiyor. Bu arada ayarı duzeltmeye calışırken UEFI Harddisk sectim birkere, bilmediğim bir ekran geldi, guc butonuna tıklayıp kapadım bilgisayarı. Aşağıya aldığım hataların, yaptığım ayarların goruntusunu koyuyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkurler.

Sistemim,

Anakart: MSI Z87-G45
İşlemci: INTEL 4670K @ 3,4 GHz
Ram: CORSAIR Vengance Pro 1866 MHz CL9
SSD: CORSAIR Force GS 128 GB
HDD: WD Caviar Black 1TB
Ekran Kartı: GIGABYTE GTX 770
Cpu FAN : CM Hyper 212X

Sistem SSD yi goruyor.

Boot Option 1'i Corsair Force GS olarak ayarladım.

Boot Device Priority den, onceliği Corsair'e verdim ve option 2 yi devre dışı bıraktım.

Yaptıklarımı kaydettikten sonra, harddisk ikonu uzerine gelince hÂl WD... diskimi gosteriyor. Bilgisayarı boot edemiyorum.

Birde yukarıda dediğim gibi bir kere uefi Harddiskten boot ettim bu ekran cıktı karşıma bende bilgisayarı kapadım direkt.