Linux ve Windows Dual boot kullanıyorum, Linux'tan Windows'a gecmek icin terminale reboot yazdım, kapandıktan sonra bir daha goruntu alamadım. Normalde bilgisayar acılırken klavye ve farenin ışıkları yanar, o bile yanmıyor. Fanlar normal calışıyor ve USB portları bilgisayar kapalıyken guc veriyor.
Daha iyi hata kodunu gorebilmek icin speaker portuna buzzer taktım ama guc tuşuna bastığımla aynı anda cıkan kısa bir bip sesinden başka ses cıkmıyor. Başarılı boot icin birkac saniye sonra cıkmalı diye biliyorum. İnternette gorduğum kadarıyla tum RAM'leri cıkarıp acınca farklı bip sesi vermesi gerekliymiş ama onu yapınca bir değişiklik olmadı.
Sistem ozellikleri:
AMD Ryzen 5 2600. Gigabyte B450M S2H. 2 X Adata D30 8 GB 3000 MHz RAM. Gigabyte RX 590. Cooler Master K500l kasa ve PSU'su. Denediğim şeyler:
Tum USB cihazları cıkardım. Tum depolama birimlerini cıkardım. ( M.2 dahil) Ek guc girişi olmayan bir GPU (HD6670) ile denedim. 4 pin CPU girişine sahip calıştığından emin olduğum bir PSU ve onceki adımdaki GPU ile denedim. CLR_CMOS pinlerini denedim ve BIOS pilini cıkarıp uzun sure beklemeyi denedim. RAM'leri tek tek farklı farklı slotlara takmayı denedim. Guc kaynağı kapatıp uzun sure guc tuşuna basılı tutmayı denedim. RAM takılı değilken bip kodu vermemesi anakartta sorun olabilir anlamına gelebiliyormuş sanırım. Elimde AM4 işlemci olmadığı icin onu test edemiyorum, o yuzden şupheli iki parca olarak anakart ve işlemci kalıyor. Durup dururken neden boyle oldu onu da bilmiyorum. Yardımlarınız icin şimdiden teşekkurler.