Selam değerli sosyal uyeleri.

Dun sabah yan apartmanımdaki inşaatta doğal gaz icin kazı calışması yapılırken, benim apartmanıma gelen elektrik kablosunu kopartmışlar. Elektrik firmasıyla goruştuğumde (kablonun ismini tam hatırlamıyorum) o kablo koptuysa cihazların yanması normal diye cevap verdi ve zarar karşılamak icin form verdiler. Evde kombi, modem ve bilgisayarımda arızalar meydana geldi.

Konuya gelecek olursak kasam, 3 monitorum, ring lightım aynı prize bağlı. Zamanında cok iyi para vererek aldığım akım korumalı priz kullanıyorum.
https://www.hepsiburada.com/ldnio-6-li-akim-korumali-priz-3-4a-4-port-usb-girisli-se6403-p-HBV00001BXDRJ?magaza=biyazal

Bu elektrik olayından sonra normal prize bağlı olan modemim ve ana elektriğe bağlı olan kombim arızalandı. Bilgisayarı acmaya calıştığımda her şeye normal bir şekilde guc iletiliyor fakat DRAM ışığı yanıyordu. RAM'leri sokup ne olur ne olmaz diyerek silgiyle temizleyip tekrar yerine taktım ve DRAM ışığı sonup bu sefer de CPU ışığı yanmaya başladı. Yine bir bilgisayarcıya gotureceğim fakat aklıma takılan şey o prize bağlı hicbir şeyde hasar yok. 3 monitorum, ring lightım sağlıklı bir şekilde calışıyor. DRAM arıza ışığınıda bir şekilde sondurunce acaba CPU sorununu da cozebilir miyim diye duşundum.

CPU ışığı ve cozumleri tam olarak nelerdir?

(Kasa arkadaşıma ait olduğu icin parca bilgilerini tam olarak bilmiyorum).