Yeni bir bilgisayar toplamak icin sadece tek bir şansım vardı. Kendi param ve ailemin parasını ustune koyarak kredi kartında yer acıp binbir zorlukla hayallerimi gercekleştirmiştim.
FX 6300 Almak uzereyken daha ucuz olsun ne gerek var diyip aldığım FX 6100 tum oyun keyfimin icine tukuren bir işlemci oldu.
Burada cok konu actım kalabalıkta kasıyor insanları gorunce kasıyor ancak ben sorunun ekran kartında olduğunu duşunurken HDD adi olmasından kıllanım sorunu HDD 'de aradım.
Ancak gecenlerde Shougun 2 Total War ve Meadival 2 Total War oyunlarını oynarken aklıma işlemcide bir sorun olup olmıyacağı geldi.
Bulldozer serisinin ilk urunlerinde FX4100 FX6100 FX8100 ceşitli optimizasyon sorunu olduğunu oğrendim. Benim gibi FX6100'den cok şikayetci kullanıcının olduğunu gordum.
Ceşitli optimizasyon sorunları varmış.
Şimdi benim yeni bir işlemci almamın imkanı yok belki ilerde.
Fan parası biriktiriyorum, bu sorunu O.C az bucuk duzeltmeyi duşunuyorum.
Şuan inanın cok uzgunum.
Bu sorunun olduğunu duysam inanın yanına yaklaşmazdım bir cok konuda incelemesini izledim oyle ki oyun performansı olarak i7 ile kıyaslanıyordu bazı videolarda. Her incelemesinde ovguyle bahs ediliyordu ama ben ne hızından ne işlemci gucunden hic memnun değilim. Heleki oyunlarda tum hayellerimi suya duşurdu
Bu işlemcinin piyasadan toplatılması gerek. Her oyunda kalabalıkta kasıyor. Total War oyunlarında az orduda olsa cokta olsa askerler hareket ettiğinde ve birbirine girdiğinde ekranı yaklaştırdığımda FPS 8-10 oluyor, Assasins Creed 3 'te kalabalık halkın yanında FPS 60'dan 20'ye duşuyor, Battlefield 3 oyununda 64 Kişilik multiplayer oyununda kalabalıkta kasıyor,
GTA 4 performansından bahs etmiyorum Optimizasyon sorunu ikiye katlanmış gibi oynatıyor.
Siz siz olun FX6100 den uzak durun derim.
Tabi ben şuanda sinirli ve uzgunum belkide bi anlık ofkeyle belirtiyorum bu soylediklerimi cunku birsuredir sadece bu sorunu araştırıyorum elimde tek somut delil başkalarınında yaşadığı FX6100
Bu konuda buradaki uzman kişilerden yorum almak cok isterim ve yeni bir işlemci onerirlerse bu sorunla karşılaştırmayacağına emin oldukları cok memnun olurum.