En'Âm Suresi 15. ayeti ne anlatıyor? En'Âm Suresi 15. ayetinin meali, Arapcası, anlamı ve tefsiri...En'Âm Suresi 15. Ayetinin Arapcası:قُلْ اِنّ۪ٓي اَخَافُ اِنْ عَصَيْتُ رَبّ۪ي عَذَابَ يَوْمٍ عَظ۪يمٍ
En'Âm Suresi 15. Ayetinin Meali (Anlamı)

En'Âm Suresi 15. Ayetinin Tefsiri:Allah ’ın isimlerinden bir olan اَلْوَلِيُّ (Velî

Musluman olmak ve şirkten uzak durmak ilk defa Allah Resûlu (s.a.s.) ’e emredilmiş, dolayısıyla ilk iman eden ve ilk teslim olan o olmuştur. Peygamberler, aynen diğer insanlar gibi, getirdikleri dinin emirlerini yapmak ve yasaklarından kacmakla mesuldurler. Buna karşı gelmek azabı gerekli kıldığından, hemen ardından Efendimiz ’e: “Eğer Rabbime isyan edecek olursam, gercekten buyuk bir gunun azabından korkarım” (En‘Âm 6/15) demesi emredilmiştir. Peygamberlerin bile korkudan titredikleri o gunun azabını onemsememek ve ciddiye almamak buyuk bir gafletin işaretidir. Halbuki o gunun azabı oyle dehşetli bir azaptır ki, o gun ondan kurtulabilene muhakkak Allah merhametiyle muamele etmiştir. O azaptan kurtulmak gercekten buyuk bir başarıdır. Burada Âhirette kurtuluşun ancak Allah ’ın rahmeti sayesinde mumkun olabileceğine bir işaret vardır. Nitekim Resûl-i Ekrem (s.a.s.) de bunu acıklar mÂhiyette şoyle buyurur: “Nefsimi kudret elinde bulunduran Allah ’a yemin olsun ki, insanlardan hic kimse ameliyle cennete giremez; ancak Allah ’ın rahmet ve lutfuyla girer.” AshÂb-ı kirÂm: “Senin amelinde mi seni cennete sokmaz ey Allah ’ın Rasûlu?” diye sorduklarında şoyle cevap verir. “Benim amelim de beni cennete sokmaz, meğer Allah rahmetiyle beni korumuş ola.” (BuhÂrî, RikÂk 18; Muslim, MunÂfikîn 71)
Bu bakımdan:
En'Âm Suresi tefsiri icin tıklayınız...
Kaynak: Omer Celik Tefsiri
En'Âm Suresi 15. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler icin tıklayınız...
İslam ve İhsan