Kur ’Ân-ı Kerim ’i okuyanın kıyamet gunundeki durumu nasıl olacak?Rasûlullah Efendimiz (s.a.v) Kur ’Ân ehline ve Âilesine şu guzel mujdeleri vermişlerdir:
“Kıyamet gunu kabir yarılıp Kur ’Ân ’ı okuyan kişi dışarı cıktığında, Kur ’Ân onu rengi solmuş bir adam gibi karşılar. «Beni tanıyor musun?» diye sorar.
Mu ’min «Tanıyamadım» der.
O şahıs, «Ben oğle sıcağında seni susuz, gece uykusuz bırakan arkadaşın Kur ’Ân ’ım. Her tuccar ticaretinin peşindedir. Sen ise bugun her ticaretin peşinde olacaksın!» der. Hemen sağ eline saltanat, sol eline ebediyet verilir, başına vakar tÂcı konur, anne-babasına hulleler giydirilir ki dunya ehli onlara kıymet bicemez veya bunlar dunya ve icindekilerden daha kıymetlidir.
Onlar, «Bu değerli elbiseler bize nicin giydirildi?» diye sorarlar. «Cocuğunuzun Kur ’Ân ’ı eline alması sebebiyle» denir.
Sonra Kur ’Ân okuyan kişiye, «Oku ve cennetin dereceleri ve odaları arasında yuksel!» denir. O, ister hızlı, ister tertîl uzere olsun okumaya devam ettiği muddetce yukselmeye devam eder.” (Ahmed, 5: 348; DÂrimî, FedÂilu ’l-Kur ’Ân, 15; Abdurrazzak, Musannef, 3: 373; İbn Ebî Şeybe, Musannef, 6: 129)
İslam ve İhsan