İnşikak Suresi 6. ayeti ne anlatıyor? İnşikak Suresi 6. ayetinin meali, Arapcası, anlamı ve tefsiri...İnşikak Suresi 6. Ayetinin Arapcası:يَٓا اَيُّهَا الْاِنْسَانُ اِنَّكَ كَادِحٌ اِلٰى رَبِّكَ كَدْحًا فَمُلَاق۪يهِۚ
İnşikak Suresi 6. Ayetinin Meali (Anlamı):Ey insan! Her ne kadar dunya icin calışıyor gozuksen de sen aslında adım adım Rabbine doğru yol almaktasın. Sonunda O ’nun huzuruna varacak, hayır veya şer amelinin karşılığını bulacaksın!
İnşikak Suresi 6. Ayetinin Tefsiri: اَلْقَدْحُ (kadh), tırmalamak, cabalamak, kendisine tesir edecek şekilde hayır veya şer bir işe emek vererek buyuk bir gayret ile calışıp uğraşmak” demektir. Dolayısıyla bu kelime, insanın dunyadaki hÂlini cok iyi izah etmektedir. İnsan değişik maksatlarla bu dunyada cabalar durur. Calışır, didinir, tırmalanır. Hayır veya şer pek cok işin peşine koşturur. Fakat o, bunlarla uğraşırken bir taraftan da adım adım Rabbine doğru yol alır. Rabbe donuş hicbir zaman kesintiye uğramaz; bir ırmağın akışı gibi yolculuk gece gunduz devam eder. NihÂyet olumle insan Rabbinin huzuruna kavuşur. O halde insan, dunyada hangi işle meşgul olursa olsun, her an Rabbin huzuruna doğru gittiğinin farkında olmalı ve orada hesabını kolaylıkla vereceği işler yapmaya calışmalı, hesabını veremeyeceği işlerden uzak durmalıdır. Cunku:İnşikak Suresi tefsiri icin tıklayınız...
Kaynak: Omer Celik Tefsiri
İnşikak Suresi 6. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler icin tıklayınız...
İslam ve İhsan