İnşikak Suresi 12. ayeti ne anlatıyor? İnşikak Suresi 12. ayetinin meali, Arapcası, anlamı ve tefsiri...İnşikak Suresi 12. Ayetinin Arapcası:وَيَصْلٰى سَع۪يرًاۜ
İnşikak Suresi 12. Ayetinin Meali (Anlamı):Yanıp kavrulmak uzere alevli ateşe girecektir.
İnşikak Suresi 12. Ayetinin Tefsiri:Bu feci Âkıbetle karşılaşan bedbahtlar, olup yok olmayı isteyecek, şoyle Âh vÂh edeceklerdir:
“Keşke bana kitÂbım hic verilmeseydi! Keşke hesÂbımın ne olduğunu oğrenmeseydim! Ah, keşke olum her şeyi bitirmiş olsaydı! Malım bana hicbir fayda vermedi! Butun gucum, saltanatım yok olup gitti!” (HÂkka 69/25-29)
Bu hazin Âkıbete uğramanın sebebi, bu kimselerin dunyada Allah ’a ve Âhirete inanmayıp, O ’nun rızÂsına uygun hareket etmemeleri, Allah ’ın huzuruna hic donmeyecekmiş gibi, en kucuk bir mesuliyet hissi taşımadan hayvanlar gibi yaşamaları ve kısacık omurlerini zevk ve eğlence icinde heb etmeleridir. Halbuki Allah onları cok iyi gormektedir. Ne yapıp ettiklerini takip etmektedir. Oyleyse:İnşikak Suresi tefsiri icin tıklayınız...
Kaynak: Omer Celik Tefsiri
İnşikak Suresi 12. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler icin tıklayınız...
İslam ve İhsan