Aşağıda anlatacağım işlemleri yaptıktan sonraki bilgisayarımın sistem bilgisi şoyle oldu:
Bu işlemleri yapmadan onceki sistem bilgisini kaydetmeyi akıl edemedim, kusura bakmayın. Ama Google'da ASUS K55VD olarak aratırsanız orijinalinde legacy BIOS kullandığını gorursunuz. Neyse işlemlere gecelim.
İşlemlere başlamadan once tum verilerinizi bir yere yedeklemeniz gerekiyor. Cunku bu işlemden sonra dahili hard diskiniz tamamen sıfırlanacak ve farklı bir depolama sistemi olacak (MBR iken GPT birimine donuşecek).
Oncelikle buradan Rufus programını indirin ve elinizde Windows 10 ISO kalıbı mevcutsa, minimum 8 GB flash diski bootable edin. Flash diski mutlaka GPT biciminde Boot edin.
Sistemi yeniden başlatın ve Boot menusune gidin. Boot menusunden flash diski 1. Boot satırına alın "Save and exit" deyip cıkın. Windows yukleme ekranı geldiğinde "şimdi yukle" seceneğine tıklayın. Shift ve F10 tuşlarına basarak komut satırını acın ve sırasıyla şu komutları girip enter a basın: diskpart yazıp Enter'a basın.
list disk (muhtemelen hard diskinizin numarası "0" olacaktır. Ona gore aşağı komuta "0" yazıyorum)
select disk 0 (sizin hard disk numaranız farklıysa "0" yerine o numarayı yazın)
clean (tum diskteki verileriniz silinecek C: D: Vb.)
convert GPT exit yazıp Enter'a basın. Komut satırını kapatın.
Buradan sonrası artık standart Windows kurulumu. Yukarıdaki adımları komut satırında aynen yaptıysanız ve her bir komutun başarılı olduğuna dair geri bildirim geldiyse Windows'u nereye kurmanız gerektiği ekranı geldiğinde disk ekranı muhtemelen tek parca olarak gozukecektir. Windows kurulumunu tamamlayın. (Windows'un standart kurulumunu bildiğinizi varsayıyorum). tum kurulum işlemleri bittikten sonra arama Windows tuşu+r tuşlayıp "msinfo32" yazarak sistem bilginizden BIOS turunuzu kontrol edin. Şunu da soyleyeyim. BIOS menunuzde herhangi bir değişiklik olmuyor yani arayuzu ve secenekler hepsi aynı. Mesela "Secure Boot" seceneği bende eskiden yoktu. Şimdi de yok