Âl-i İmrÂn Suresi 150. ayeti ne anlatıyor? Âl-i İmrÂn Suresi 150. ayetinin meali, Arapcası, anlamı ve tefsiri...Âl-i İmrÂn Suresi 150. Ayetinin Arapcası:بَلِ اللّٰهُ مَوْلٰيكُمْۚ وَهُوَ خَيْرُ النَّاصِر۪ينَ
Âl-i İmrÂn Suresi 150. Ayetinin Meali (Anlamı):BilÂkis sizin dostunuz ve yardımcınız yalnız Allah ’tır. O, yardım edenlerin en hayırlısıdır.
Âl-i İmrÂn Suresi 150. Ayetinin Tefsiri:Mu ’minlerin asıl itaat edip dost bileceği ve yardımını taleb edeceği yegÂne varlık, Allah TeÂl ’dır. Allah ’a dost olanların, muşriklere ve munafıklara ihti­yacı yoktur. Oyleyse Mevl ’mıza itaat edip O ’na yaklaşma gayreti icinde olmamız îcÂb eder.
Âyettekiالمولي (mevlÂ) kelimesi; sahip, dost, arkadaş, yardımcı, koruyucu, gozetici gibi mÂnalara gelir. Allah, mu ’minlerin MevlÂsıdır. O, dostla­rını ve velayeti altındakileri korur, onlara yardım eder, onları zafere ulaştırır ve menfaatlerini gozetir.
Aslında kÂfirlere uymaya gerek yoktur ve onlardan herhangi bir yardım da gelmez. Zira CenÂb-ı Hak şoyle buyuruyor:
Âl-i İmrÂn Suresi tefsiri icin tıklayınız...
Kaynak: Omer Celik Tefsiri
Âl-i İmrÂn Suresi 150. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler icin tıklayınız...
İslam ve İhsan