Merhaba. Evimde 13 yıl once almış olduğum masaustu bir bilgisayar var. Ancak bu bilgisayar calışması gerekenden cok daha yavaş calışıyor. Dosya gecişleri, program acmaları vs eskiye nazaran cok cok duşuk. Bu sorunu nasıl halledebilirim? Bilgisayarı eski hızına hic olmazsa yaklaştırmanın bir yolu var mı?
Şu ana kadar yaptıklarımı şoyle sıralayabilirim.
1- Fotmat attım (hicbir hızlanma olmadı) 2- Advanced SystemCare pro kullanarak bilgisayarımda tespit edilen sorunları cozdum (yine işe yaramadı)(kayıt defteri hatalarını cozme disk birleştirme vs işleri tamam) 3- Format sonrası hicbir gereksiz program yuklemedim 4- Speedfan programı ile sıcaklık değerlerini kontrol ettim. yanlış anlamadıysam 3 adet fan tespit etti. sıcaklık değerleri ise normal gozukuyor (19-35 derece arası) ancak fanlardan 2 tanesinin karşısında 0 rpm yazıyor. Diğerinin ise 3553 rpm 5- Bilgisayar yeni acıldığında gozuken masaustu durumunda kullanılan ram %75 civarında diyor işlemci ise %0-%75 arasında değerler alıyor. 6- Sanal belleği yukselttim.
Not: Bilgisayar calışmaya başladıktan bir sure sonra hafif bir hızlanma oluyor. Yani ilk acıldığı zamana gore daha hızlı oluyor. (az ama fark ediliyor)
Bilgisayarımın ozellikleri ise şu şekilde
1- İşletim sistemi: XP Service Pack 2
2- İşlemci: İntel pentium 4 (2.8 ghz)
3- Hard Disk: 80 GB HDD
4- Ram: 512 MB
5- Ekran kartı: 512 MB (ATI)
6- Asus kasa
Bu bilgiler ışığında, bana yardımcı olabilir misiniz? Mumkunse oncelikle maliyetsiz yontemler tercihim. Yeni bilgisayar almak şimdilik soz konusu olmadığı gibi, donanım takviyesi de maalesef biraz sıkıntılı. Eğer bunun dışında bir yol onerirseniz cok sevinirim.