Forumda artık balık oldu, Canan Karatay gibi haftada 2 kere yiyorum "Linux mu? Windows mu?" konularını. Sağlık icin onemli tabii.

Dışarıdan bakınca herkesin farklı bir yorumu vardır; ama az once cok nadir bir şey yaptım. TurkNet Network birimine, destek talebinde yazdıklarımı doğrulaması ve eylem aldıktan sonra cozuldu mu diye kontrol etmesi icin SSH bağlantısı portu actım ve şifreyi ilettim. Biri sormadan soyleyeyim, guvenlik konusunda sorun yok.

Windows kullanıcıları bu duruma ne der merak ettim. Cunku Windows'ta SSH alternatifi yok. Bir de, SSH paylaşmak Linux kullanıcıları arasında normal ve kolay bir şey; ancak Windows'ta RDP paylaşmak garip bir şey. TeamViewer paylaşsanız, aynı şey değil.

Hadi diyelim bu benim yazdığım mesaj size de garip geldi. Windows'ta paylaştığınız RDP'de actığım talebin kontrolu 3-5 dakika surecek. SSH bağlantısında 10 saniye belki daha az. Aradaki zaman farkının en buyuk iki etkeni: İlgili komutlar Windows'ta yok. Program kurulumu gerekli. Linux terminalinde paket kurulumu gerekseydi bile birkac saniye surecekti, coğu şey ana depoda mevcut.

Neyse, Windows kullanıcılarının goruşunu almak icin actım konuyu, empati yeteneklerim yetersiz kalmakta.