Arkadaşlar merhaba, yaklaşık olarak 10 gun once bilgisayarıma format attım. Format attıktan sonra gerekli olan tum suruculeri en guncel versiyonları ile başarılı bir şekilde yukledim. Daha sonra bilgisayarımdan ses cıkmadığını farkettim. Aygıt yoneticisinde ses ile ilgili herşey en son versiyon ve guncel gorunuyor. Bir cok farklı yontem denememe rağmen bir turlu bilgisayardan ses alamadım. Şimdi kendi capımda denediğim bir kac cozum yolunu yazacağım.
Anakart'ın sitesinden en son ses surucusunu yukledim olmadı.
Realtek'in sitesinden en guncel surumu yukledim olmadı.
Bilgisayar'ın en son guncelleştirmelerini yukledim olmadı.
Daha eski surum ses suruculerini yukledim (Vista surucusude dahil olmadı)
Anakart'ta oncelikli takılı olan HD Audio kablosunu cıkarıp, AC97'yi taktım denedim olmadı.
Bios'ta tum ses ayarlarını enabled yaptım olmadı.
Bunlar gibi farklı yontemler denedim ama maalesef sonuc alamadım. Windows 7 Ultimate 64 Bit işletim sistemi kullanıyorum. Bazı arkadaşlar bios guncellemesi ile sorunun cozulebileceğini soylediler. Acıkcası bios guncellemeyi bilmiyorum, anakart'a daha once hic bios guncelemesi yapılmadı. Bununla alakalı olabilir mi bilemiyorum. Anakart'ın orjinal driver cd'sini bulamıyorum. Daha once format attığımda orjinal cd'sinden ses surucusunu sorunsuz yuklemiş ve ses almıştım. Bilgisayar'ın arka panel ses jack girişlerinde de bir sorun gorunmuyor. Oksitlenme, yamulma, vs.. Makina'yı oldukca temiz kullandığımı soyleyebilirim.
Anakartım
Anakart - RAMPAGE IV EXTREME - ASUS
Aşağıdaki resimlerde Realtek Audio yoneticisinde arka panel ses girişleri pasif gorunuyor. Ayarlar ile cok oynadım ama olmadı. Şoyle bir durum var, Arka panel ses girişine kulaklık taktığım zaman bazen derinden ssss diye bir ses geliyor, bazen de ara ara cızırtı. Evet arkadaşlar, az cok derdimi anlatmaya calıştım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden cok teşekkurler, saygılar.