Allah ’ın gizleneni de acığa vurulanı da bilmesi ile ilgili ayetler.Allah, gizleneni de acığa vurulanı da bilir. Nitekim Kur ’an-ı Kerim ’de şoyle buyrulmaktadır:
ALLAH ÂŞİKÂR OLANI DA BİLİR, GİZLİYİ DE Bir şeyi acığa vursanız da onu gizleseniz de fark etmez, cunku Allah, her şeyi cok iyi bilmektedir. (AhzÂb suresi, 54. Ayet)
Ey iman edenler! Benim de duşmanım, sizin de duşmanınız olan kimseleri yakın dost, sırdaş ve işlerinize vekil edinmeyin! Siz onlara safca sevgi gosterisinde bulunuyorsunuz. Oysa onlar size gelen gerceği inkÂr etmiş ve sırf Rabbiniz olan Allah ’a inandığınız icin Peygamber ’i ve sizi yurdunuzdan cıkarmışlardır. Eğer siz gercekten benim yolumda cihÂd etmek ve rızÂmı kazanmak maksadıyla yurdunuzu terk edip cıktıysanız, kÂfirlere nasıl sevgi gosterip sır verebilirsiniz? Gercek şu ki sizin gizlediğinizi de acığa vurduğunuzu da ben cok iyi bilmekteyim. Bundan boyle icinizden kim onlara sevgi besler ve sır verirse, kesinlikle dumduz yoldan sapmış olur! (Mumtehine suresi, 1. Ayet)
O, goklerde ve yerde ne varsa hepsini bilir. Sizin gizlediklerinizi de acığa vurduklarınızı da bilir. Allah, goğuslerde saklı tutulan butun gizlilikleri bilir. (Teğabun suresi, 4. Ayet)
Soylemek istediğinizi ister icinizde gizleyin, ister acığa vurun hic fark etmez. Cunku O, goğuslerde saklanan en gizli duşunceleri bile tam olarak bilir. (Mulk suresi, 13. Ayet)
Kaynak: kuranvemeali.com
İslam ve İhsan