Allah ’ın yardımı ile ilgili ayetler hangileridir?Muminler ancak Allah ’tan yardım dilerler. Allah da her kuluna yardım eder. Nitekim bazı ayet-i kerimelerde şoyle buyrulmaktadır:
ALLAH ’IN YARDIMI HAKKINDA AYETLER Yoksa ey mu ’minler! Sizden onceki mu ’minlerin başına gelenler sizin de başınıza gelmeden, onların yaşadıkları sıkıntıları cekmeden cennete girebileceğinizi mi sandınız? Onlara oyle ezici fakirlikler, oyle kımıldatmayan sıkıntılar dokundu ve oylesine sarsıldılar ki sonunda peygamber ve yanındaki mu ’minler: “Allah ’ın yardımı ne zaman?” diyecek hale geldiler. Şunu bilin ki Allah ’ın yardımı pek yakındır. (Bakara / 214. Ayet)
Rabbimiz! Sadece sana kulluk eder ve sadece senden yardım isteriz. (Fatiha / 5. Ayet)
Ey iman edenler! Siz Allah ’ın dinine ve peygamberine yardım ederseniz, Allah da size yardım eder ve bu uğurda bulunduğunuz her yerde ayaklarınızı sağlam tutar, kaydırmaz. (Muhammed / 7. Ayet)
Onlara şoyle de: “Karanın ve denizin karanlıklarına, tehlikelerine maruz kaldığınızda sizi bundan kim kurtarır? Ki boyle anlarda tum samimiyetinizle boyun bukerek, bazan O ’na ağlaya sızlaya yakarır, bazan icten ice dua eder ve: «Eğer Allah bizi bu sıkıntıdan kurtarırsa, soz veriyoruz, kesinlikle şukredenlerden olacağız!» diye yalvarırsınız.” (En'Âm / 63. Ayet)
De ki: “Sizi bu tehlikelerden ve her turlu sıkıntıdan sadece Allah kurtarıyor; fakat kurtardıktan sonra siz yine O ’na ortak koşuyorsunuz.” (En'Âm / 64. Ayet)
Gercek şu ki Allah size pek cok yerde ve bu arada Huneyn gununde yardım etmişti. O gun sayıca cokluğunuz sizi gururlandırmış, fakat bu size hicbir fayda sağlamamıştı. Onca genişliğine rağmen yeryuzu size dar gelmiş, sonra da arkanızı donup kacmıştınız. (Tevbe / 25. Ayet)
Sonra Allah, Rasûlu ’nun ve mu ’minlerin uzerine ic huzuru ve guven duygusu veren rahmetini indirdi, ayrıca goremediğiniz ordular gonderdi ve o inkÂrcıları ağır bir yenilgiye uğrattı. KÂfirlerin cezası işte budur! (Tevbe / 26. Ayet)
Rasûlum! Allah ’ın yardımı ve fetih geldiği zaman, (Nasr / 1. Ayet)
Kaynak: www.kuranvemeali.com
İslam ve İhsan
İNSANI ALLAH'TAN UZAKLAŞTIRAN VE ALLAH'A YAKLAŞTIRAN ŞEYLER