Fatiha, İhlas, Felak ve Nas surelerinin Arapca, Turkce okunuşları, anlamları ve Fatiha, İhlas, Felak ve Nas surelerinin fazileti nedir? Abdullah Sert Beyefendi anlatıyor...
Sahabe-i Kiramdan Ebu Saîd RÂfî bin el-Muall anlatıyor:
“Bir gun Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bana:“Mescidden cıkmadan once, Kur ’an ’daki en buyuk sureyi sana oğreteyim mi?” buyurdu ve elimi tuttu. Yurumeye başladık. Mescitten cıkacağımız sırada “Ya Rasûlallah! Bana Kur ’an ’daki en buyuk sureyi oğreteceğinizi soylemiştiniz.” dedim.
Rasûl-i Ekrem Efendimiz: “O sûre, “El-Hamdu li ’llÂhi Rabbi ’l-Âlemin” dir; namazda tekrar edilen yedi ayettir. Bana verilen Kur ’an ’ı Azim ’dir.” buyurdu.” (Buhari,Tefsir 1/1; Fezailu ’l-Kuran 9)
Fatiha suresinin Arapca, Turkce okunuşu, anlamı ve fazileti icin tıklayınız... Resûl-i Ekrem (s.a.s.) şoyle buyurur:
“Canım kudret elinde olan Allah ’a yemin ederim ki İhlas suresi Kur ’an ’ın ucte birine denktir.” (BuhÂrî, Tevhid 1; Muslim, MisÂfirîn 259)
İhlas suresinin Arapca, Turkce okunuşu, anlamı ve fazileti icin tıklayınız... "Resulullah (a.s.m.) 'Cinlerin ve insanların nazarından Allah'a sığınırım.' gibi dualarla cinlerin nazarından, sonra da insanların nazarından Allah'a iltica ederdi. Sonra MuavvizetÂn (FelÂk ve NÂs Sûreleri) inince bu sûrelere devam etti. Felak ve NÂs surelerinde varlıkların şerrinden Allah ’a sığınılmaktadır. Hastalara ve nazar değenlere de bu sureler okunup Allah ’tan şifa istenebilir. (Dualara aşağıda metinde ulaşabilirsiniz.)
Felak suresinin Arapca, Turkce okunuşu, anlamı ve fazileti icin tıklayınız... Nas suresinin Arapca, Turkce okunuşu, anlamı ve fazileti icin tıklayınız... İslam ve İhsan