Bash:Panoya kopyala
sudo pisi ar - depo ekle. sudo pisi bl - paket sahibi ve yayım bilgisi sudo pisi bir - verilen pisi paket(ler)ini inşa et sudo pisi check - kurulumu denetle sudo pisi clean - kullanılmayan kilitleri temizle sudo pisi cp - kalan paketleri yapılandır sudo pisi DC - onbellek dosyalarını temizle sudo pisi dt - Delta paketleri yarat sudo pisi dr - depoyu pasifleştir sudo pisi emup - depodan pisi kaynak paketlerini oluşturun ve kurun. sudo pisi er - depoyu etkinleştir sudo pisi fc - paket indir sudo pisi graph - paket ilişkilerinin grafiğini cıkar sudo pisi help - verilen komutlar hakkında yardım goruntuler sudo pisi HS - pisi işlemlerinin gunluğu sudo pisi IX - verilen dizindeki pisi dosyalarının kataloğunu cıkar sudo pisi info - paket bilgisini goster sudo pisi it - pisi paket(ler)i kur sudo pisi la - depolardaki paketleri listele sudo pisi lc - bileşenleri listele. sudo pisili - tum kurulu paketlerin listesini bas. sudo pisi ln - depolardaki en yeni paketleri listele sudo pisi lo - sahipsiz paketleri listeleyin. sudo pisi lp - bekleyen paketleri listele sudo pisi lr - depoları listele sudo pisi ls - musait kaynakları listele sudo pisi lu - yukseltilecek paketleri listele sudo pisi rdb - veritabanlarını yeniden inşa et sudo pisi rm - pisi paketlerini kaldır sudo pisi ro - sahipsiz paketleri kaldırın. sudo pisi rr - depoları kaldır sudo pisi sr - paket ara sudo pisi sf - dosya ara sudo pisi ur - depo veritabanlarını guncelle.
Belirli bir komut hakkında yardım almak icin "pisi help " kullanınız. Secenekler: --version: Programın surum numarasını goster ve cık
Bash:Panoya kopyala
-h : Bu yardım iletisini goster ve cık -D : Pisi komutları icin sistem kokunu değiştir. -y : Butun evet/hayır sorularında cevabı evet kabul et. -u : Kullanıcı adını yazarsanız komut sonuna kullanıcı sormaz. -p : Şifre yazarsanız sonuna şifrenizi sormaz. -l : Bant genişliği kullanımını belirtilen kilobaytın altında tut. -v : Detaylı cıktı -d : Hata ayıklama bilgisini goster. -N: Pisi cıktılarında renk kullanılmasını engeller.
Kaynak: Pisi Linux | Paket Yoneticisi Komutları