Adıyaman ’da gorme engelli kardeşler 60 yaşından sonra Kur ’an-ı Kerim oğrendi.Adıyaman ’da gorme engelli Bahri ve Bayram Tunc kardeşler, azmederek gittikleri kursta Kur ’an-ı Kerim ’i okumayı oğrendi.
Kent merkezinde yaşayan ve genclik yıllarında gorme yetilerini kaybeden 70 yaşındaki Bahri ve 65 yaşındaki Bayram Tunc, İl Muftuluğune bağlı Abdullah Bin Ummu Mektum Gorme Engelliler Kur ’an Kursuna katıldı.
Braille alfabesiyle yazılan Kur ’an-ı Kerim ’de kısa surede ilerleme kaydeden kardeşler, şu an tilavet eğitimi goruyor. Azmederek Kur ’an-ı akıcı okumayı oğrenen kardeşlerin en buyuk hayali ise ileride cok iyi bir hafız olabilmek.
KURAN OĞRENMEK EN BUYUK HAYALİMDİ Kardeşlerden Bahri Tunc, Kur ’an-ı Kerim ’i oğrenmenin en buyuk hayali olduğunu, bu hayaline ulaşmak icin de cok calıştığını soyledi.
Kursa bir hocanın tavsiyesiyle başladığını anlatan Tunc, “Kursun kapısından iceriye ilk ayak bastığım an beni bir heyecan, bir sevgi sardı ve icime bir huzur girdi. Kurs eğitimi bana ve kardeşime cok faydalı oldu. Ben kurstan memnun kaldıktan sonra gorme engelli olan Bayram kardeşimi de alıp getirdim, cok memnunuz.” dedi.
Kardeşlerden Bayram Tunc da Kur ’an oğrenmenin mutluluğunu yaşadığını ve bunun hicbir duyguya eş olmadığını dile getirerek, “Kursa geldiğimden beri icimde hep bir huzur var. Belediye tarafından bize verilen arac ile buraya gelip Kur ’an oğreniyoruz.” diye konuştu.
Kurs hocası Umit Şahin ise Kur ’an-ı Kerim dersleri dışında dini bilgiler, itikat, ibadet ve ahlak dersleri uzerine dersler verdiklerini soyledi.
DİNLEYEREK KURAN OĞRENDİLER Gorme engelli Bahri ve Bayram Tunc kardeşlerin, Kur ’an-ı Kerim oğrenirken cok istekli olduklarını aktaran Şahin, şunları kaydetti:
“Bahri ve Bayram Tunc kardeşler, daha once santralde calıştıklarından dolayı parmak hassasiyetlerini biraz yitirmiş durumdalar ve genelde dinleyerek Kur ’an-ı Kerim oğreniyorlar. Namaz surelerinin tamamını bitirdiler, sadece bir sureleri kaldı. Ezbere okuyabiliyorlar. Bizler Allah ’ın ‘oku emrinin ’ muhattabıyız, engelli oluşumuz bu vazifeyi uzerimizden kaldırmıyor. Hepimiz oğrenmek ve oğretmekten sorumluyuz.”
Kaynak: AA

İslam ve İhsan