Arkadaşımın canımı cektirmesi ve Zorin OS dağıtımı ile Linux dunyasına ani bir giriş yaptım 2 ay once. Zorin, Elementary, ubuntudde, KDE Neon, Kubuntu, Linux Mint, Arch, Manjaro ve endeavouros denedim. kimisini kurarak, kimisini Live USB ile. Ben gercekten konfigurasyonda kafası karışan ve uyumsuz goruntulere tahammul edemeyen bir insanım. Kendiliğinden gorunumu guzel olan bir dağıtım arıyorum, fakat istediğime ulaşamıyorum. DDE cok guzel ve az RAM harcıyor, fakat Deepin'e dahil olan butun uygulamalar adeta acılmıyor. Sacma. Cinnamon'u Mint'i kullanırken cok beğenmiştim. Hem guzel hem de az bellek harcıyordu. Arch'a Mint temasını tamamen yukleyemeyeceğimi fark etmek acı oldu. Gecerli olarak Manjaro KDE kullanıyorum fakat varsayılan hali guzel olan Arch tabanlı bir distro bulamıyorum. Distrowatch'ta bile secenekler cok sınırlı. Endeavour kurulurken soruyor ne indireyim ağabeyime diye ama varsayılan masaustu ortamlarını indiriyor. Gercekten hic mi yok Deepin'e gorunumde rakip Arch tabanlı bir dağıtım? Ayrıca Arch'tan Fedora'ya da gecebilirim, tecrubeniz varsa belirtmeniz cok iyi olur.