Allah ’a sığınmak ne demektir? “Hepiniz Allah ’a koşup sığının. Cunku ben sizi O ’nun azÂbından acıkca korkutuyorum” ayetini nasıl anlamalıyız?Kur ’an ’da kulun Allah ’a sığınması emrediliyor:
“Hepiniz Allah ’a koşup sığının. Cunku ben sizi O ’nun azÂbından acıkca korkutuyorum.” (ZÂriyÂt sûresi, 50)
ALLAH ’A SIĞINMAK NE DEMEKTİR? Allah ’a koşup sığınmak demek, O ’nun emir ve yasaklarına uymak, O ’na asl karşı gelmemek suretiyle iyi bir mu ’min olmak demektir. Allah TeÂl ’dan başkasına tapmayan, şeytanın yoluna sapmayan, sadece Allah ’a sığınan kimseler, kendilerini ilÂhî azÂbdan kurtarırlar.
Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem ’in gece yatağa girince okunmasını tavsiye ettiği bir dua vardır. O duadaki “Senden kacıp sığınacak ve senin elinden kurtulacak bir yer varsa yine sensin Rabbim!” niyÂzı, bu Âyet-i kerîmeye ne kadar uygun duşmektedir!
Allah TeÂl Âyetin son kısmında hem cehennem azÂbına işaret ediyor hem de felÂketlere uğrayan gecmiş milletlerin başlarına gelenlere dikkat cekiyor. Ben sizi hem dunyevî hem de uhrevî azÂbdan korkutuyorum. Bunları duşunerek aklınızı başınıza alın, demek istiyor.
Kaynak: Riyazus Salihin, Erkam Yayınları
İslam ve İhsan
İSTİAZE NEDİR?