Merhaba.

İnternette gezerken "Garuda Linux" un oyuncu destekli KDE versiyonunu gordum ve gercek PC'ye yukleme yaptım.
İkaz.
Benim gibi 2 monitorunuz var ise mutlaka 1 tanesini cıkarın. Kalamares ekrana dağılıyor ve adımları gecemiyorsunuz ileri butonu gozukmuyor.
Guncelleme sonrası 2. monitoru bağlayınız.
Yaşadığım sorun icin ekran goruntusu paylaşayım. Telefon ile fotoğraf cektim ve şu an foruma Garuda uzerinden giriş yapıyorum.

Gorduğunuz gibi ust bar ve altdaki docdaki simgeler aşırı buyuk.

"Sudo NVIDIA settings" ile cozunurlukleri ayarları /etc/X11 icine ve altında xorg. Conf dizinlere bolca kayıt yaptım ama sonuc alamıyorum. Ekran gorsel olarak FHD olsa da icon ve bar aşırı buyuk ve ekran sağ ust koşedeki user vs simgeleri de aşırı buyuk.

İnternette kendi forumdan vs arama yaptım ve oradaki bazı kodları uygulasam da sorun cozulmedi. Bu konuda yardımınızı rica ediyorum.

Bu arada docdaki simgelerin bir tanesi de hata ile sildim. Acaba doc a sağ tıklayarak ayarlarından boyut değiştirme vs yapabilir miyim diye duşundum, olmadı icon un bir tanesi gitti. Henuz neyi sildiğimi ve nasıl ekleyeceğime de bakmadım. Bilen varsa

Sistemim:
Xeon 2670 V1 CPU - 1660 Ti GPU - 2*8 GB DDR3 RAM ve SSD disk - 2 monitor farklı marka ile FHD 60Hz - 1 tanesi DVI diğeri HDMI ile bağlı.

Sağlıklı - huzurlu omur dileklerimle.